Blogger Tegar

28 January, 2011

Tutorial:Tukar Header

Ok hari ini anda tidak bersama dengan Doktor Pakar Cinta ye beliau MC akibat demam cinta yang melantun²...So atas request dari seorang sahabat blogger yang bernama nadzirah razalli (siap mention nama tuh yang tak leh tahan) yela  kan korang kata aku syok sendiri kan buat tutorial..

heheheh  aku tak pasti beliau nak macam mana ? nak create header or nak tukar header? Jadi  aku buat yang tukar header je laa eh.. nak create header masing² dah cukup kreatip kan.. 

Aku assume korang dah ada header yang bersesuaian dengan jiwa korang yang melambangkan identiti korang oke.. chewahh!


Ni header sebelum ni .. so aku nak tukar ke header yang aku dah edit skit..

Langkah Pertama

Korang gi kat Design and pilih Page Elements. Then korang klik kat Edit.( refer pic eh)


Langkah Kedua

Akan appear macam kat pic atas. Then korang browse Header yang korang nak tukar dari PC korang ok. 
Klik Save. Then korang try view blog. Tengok hasil nya. 



Nampak, ada overlap kat situ.. Tak berapa nak comel kan.. Ni sebab kita salah pilih Placement masa configure header tuh. 




So tak pe, pegi balik kat configure Header pilih Placement " Instead of title and description"


Klik Save, and view blog. Taraaa... Kan dah siap..




Hanya perlukan 2 Steps je untuk tukar header.. Erm memang senang dan mudah.. And pls take note, andai korang nak tukar ngan header yang memang totally different dari sebelumnya , pastikan saiz dia sama ngan header yang sebelum .. So that tak de la nampak pelik nanti..

Selamat mencuba ! ( cam rancangan masak² plak)


16 Org suka Komen..:

HEROICzero said...

ok kali ni dah tuka.

hai makcik pink. =)

*gud gud , sedang mencari2 header gk neh. rasa mcm simple sangat.

Rasydan Rosdi said...

header yg cantik...

nadzirah razalli said...

haha..thx bella..
act aku tahu nak tukar cmne cuma aku tak kreatif nak cipta header :D hehe..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tuto terbaek...

myra anne said...

nk header baru. tp x reti buat..x cukop kretip.huhu

Un Phat Lee said...

blog gua takde header pun.hahadoi

teratai said...

salam bella,
cantik!

Eazy Izzuddin said...

lawa tu header....xD

CIK TOM said...

cute header..

Lovely Bella said...

HEROICzero: hai atok!


Rasydan Rosdi: thanks..:)

nadzirah razalli : erk header ko bukan ok dah ke? kretip dah tuh

Lovely Bella said...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ : ehheeh ko mmg baik puji2 aku.. heheh

myra anne : aku pun x kretip.. cr org len punye edit2 jerk..

Un Phat Lee: ye ke blog lu x de header?

Lovely Bella said...

teratai : wsalam!!! heheheh


Eazy Izzuddin: header jerk ? hehehhe.. adess!


CIK TOM : header cik tom lagi cute!

e j a a z i z said...

i like pokodot...make fell so bulat2...ahaks...

Yanti said...

Bella a upah bella cantekkan blog akak nak tak?? :)

nurnajwanizam said...

tengs for your tutorial! :)

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/