Blogger Tegar

28 April, 2010

Where Rainbows End



Where Rainbows End.. hehe nih bukan tajuk lagu leleh ke.. bukan eh.. tapi buku novel hasil karya dari Cecelia Ahern.. aku mmg suke bace2 nih... terpengaruh dari mak aku... die mmg akan membace stp kali sebelum tido.. kalo x bace susah nak tido katenyer... tp buku die suke bace di kale waktu usia die skang mastika jerk laa..

So waktu aku kat wad.. disebabkan tiade sebarang hiburan.. aku pun mencari laa sumber2 yang leh menghiburkan ati aku nih.... Jadi buku yg korang nampak kt atas ni di beri pinjam oleh bf aku... (Tq dear! =D) tp buku tuh kakak die nyer.. die x bace buku2 cmnih.. hehehe..Menarik nye buku ni bagi aku.. sebab die berjaye bt aku rase mcm nak bace .. nak bace lagi.. kalo leh x nak benti laa.. pi toilet pun rs mcm nak bawak skali jerk.. nak bace.. heheh kalo buku2 sbelum2 nih.. aku saje2 laa nak lmbat2kan bace.

So cite nih mengisahkan dua orang yg bername Alex n Rosie yg mmg berkawan dr kecikkk...(time tadika lg) so dorang nih dr kecik suke berbalas2 email.. n msg laa.. smpai ke tua pun cenggitu.. so perjalanan cite nih byk laa dugaan n rintangan dlm persahabatan dorang mcm.. alex kene pindah ke america laa .. rosie mengandung anak luar nikahlaa.. alex kawen ngan org len laa.. cerai laa. mcm2... tp dorang still berhubung... tapi mase dorang tgh bersahabat nih dorang pun sebenarnyer konfius aa.. sm ade dorang nih mmg sayang seorang sahabat atau lebih dari tuh... tp bile dorang dah pasti akan perasaan masing2..ade je laa dugaan2 yang datang...ish.. ishh.. sedeh pun ade gaks..

Yg buat aku suke sgt.. sebab .. die x mcm novel lain... care penceritaan nyer.. adalah berbentuk email2.. yg alex n rosie nih laa.. and msg2 dorang..tp ade gak dorang2 msg n email2 ngan org len.. chatting pun ade.. so care penceritaan n penggunaan bahase yg senang aku paham bt aku suke bangettt kt novel nih..

hermm.. ape yg aku dpt dari cite nih kan.. kalo dah ditakdirkan bersama .. pasti akan bersame.. walau ape pun rintangan n dugaan yg kite lalui.. mungkin dugaan n rintangan yg kite lalui tuh sumenyer.. untuk mematangkan n memberi pengajaran buat kite.. untuk jadi insan yg lebih baik utk soulmate kite nanti...insyaAllah...



10 Org suka Komen..:

ZaLIkAH's LIfE.. said...

betul 2...klu xde jodoh x kemane kan...ha..dah leh bukak pun blog ko bella...ari 2 xleh...

encik tikus said...

nak pinjam novel tuh bole?
btw,dye dlm b.i ke bm?

Lovely Bella said...

Zalikah: huhuh nape x leh bukak lak... die kuar ape?

encik tikus: ermm.. bakal di pulangkan kepada tuannyer x lame lagi.. novel tuh dlm bi ..adehh

dextrike said...

ehh, sokong laa ayat last tu.. wpon tpisah lautan jauh skalik pon, kalo ade jodoh, insyaallah xkan kemana.. :)

ct fad said...

husshh tengok tajuk pon dah tau kite mesti pengsan bile bace cz paper english kite selalu kantoi..hahaha
emm.. tapi cam interesting jer buku tu..

LIP (^_^) said...

yup..dah jodoh tak kemana dear..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

betul tue kalau dah tertulis jodoh insya-allah hanya maut yang menjadi pemisah...

genny da bomb said...

dah boleh jadi translator nih...hehehhe..ape lagi..apply freelance

Lovely Bella said...

dextrike: heheh terpisah lautan api sekali pun.. hehhe

ctfad: huhu dulu pun ms skolah kalo kene bt essay kan mmg menyampah.. english berterabur.. heheh

lip: hehehe tp kalo x usaha x gune jugakkan kak.. kene usaha nih.. hehe

purplelicious: btul2!! 100% stuju!

genny: hehehe adeh.. leh la nanti bella pk2 kan...

cik bunbun said...

alohhh.sweetnye bf bagi pinjam. haha:D