Blogger Tegar

26 February, 2010

Oh.. bilik tido...

Salam untuk kalian di luar sane.. Entry kali ni aku nak cite pasal bilik tido.. sebab ape?? sebab TIDO adalah salah satu hobi aku yang ku rasekan palingg besshh.. especially time aku dpt bercuti and balik ke rumah family aku.. mmg makan tido jer laa keje nyer.. aku rase korang pun same kan.. ke ade kalian di luar sane yg x suke tido...??

Aku selalu impikan nak beli sebuah rumah sndiri and nak hias kt dlm umah tuh mengikut taste aku ler kan.. heheh walaupun aku x de ilmu ape2 ttg hiasan dalaman nih.. x tau laa nk buat modern style ke english style ke ape2 style laa kan.. asal sedap mate aku memandang ok laa ...tapi part dlm umah yg paling aku nak fokus kan adalah bilik tido.. jeng jeng... sebab aku rase aku byk abeskan mase aku memanjekan diri dalam bilik.. lebih2 lagi kalo dlm bilik tu ade bilik air and TV mmg lame laa aku dlm bilik huhuhu...x yah kuar pun x per...(giler pemalas kan pompuan nih hehe)

Tapi buat mase nih impian nak beli umah sndiri tuh x dpt lagi.. so aku hanye leh berangan.. n terus berangan.. and aku pasti one day aku akan memiliki sebuah rumah sndiri and bilik tido yg aku impikan tuh...Waahhhh!!

Skang kt umah family mmg aku ade bilik sndiri tapi ikut taste ayah aku ler kan... hheheh which is mmg agak x kena ngan taste aku.. tapi nak bt cmne.. ayah aku nye rumah so .. suka die laa kan nak bt cmne.. huhu lgpun aku hujung minggu jerk balik umah family..

So aku nak share kat korang antara bilik tido yg memikat hati aku.. and bakal ku jadikan sebagai rujukan untuk bakal bilik tido ku nanti... jom menjamu mate... mane tau korang pun nak tukar ke style bilik tido korang kan...




So kalo korang.. korang suke design cmne plak?? meh cite kat aku meh... mane tau leh bg idea kt aku...


13 Org suka Komen..:

ieda said...

akak sentiasa impikan katil yg ada tiang tu..bleh letak kelambu yg cantik2..romantik gitu..tp takleh nak beli sb malas nak cuci habuk..

Lovely Bella said...

heheh samelaa cm bella.. bella pun nak ade yg tiang2 tuh.. kalo leh nak wane putih nye... tq singgah kak ieda :)

Rohaniah said...

nak yg ala arabian nights, boleh?

thanks singgah kat blog akak, salam perkenalan...

PrincessKawaii said...

bilik tido memang satu tempat yang paling best setelah penat seharian..
so bilik tido kenalah sentiasa bersih dan kemas supaya kita dapat rasa betul2 relax :P

for me simple already okay. yg penting kemas dan bersih :)

mahira oya said...

tido mmg best pon...hehe..
kalau oya mmg suke japanese or korean style..cewah!!
ala2 rase mcm kt sane la konon kan..

aNoZ said...

hehe.. bestnya tdo. ni rasa nk tdo ni. dah la penat ni.. yeay!!!! tdo2!

budleee said...

suka ikea punyer bilik tidor...

best.. mcm kat showroom dia..

clean and modern look

Lovely Bella said...

Rohaniah:hheheh arabian nights bella x pnah tgk lagi rsnyer.. cm menarik jerk ..

Princess Kawai :bab kemas tuh kan.. ehhehe tgk mood.. kalo time tuh tgh stress or ape2.. mmg mcm tongkang pecah laa

oya:japanese simple n nice kan.. i like.. heheh

anoz: udah2 ler tido nyer. pi study ... huhuh

budlee:suke sgt jenjalan kt ikea... mmg beshhh.. time tuh laa nak berangan mcm berade di rumah sndiri..

Thanks sumee !

~ ReD ~ said...

jgn benci2 ngan kerja. senyum selalu. hehe

salam singgah kembali;)

mmg luvly;)

just azura! said...

suke bedroom design yang simple, and tak banyak kumpui habuk..

hehe

thanks singgah blog..
:)

Lovely Bella said...

TQ Red coz singgah... :)

heheh azura cmne eh x nak kumpui habuk nih..bella allergik ngan habuk2 nih...

iNA said...

wah bella semua katil yg tok org2 yg dh kawen jek..hehehe..dh simpan hajat ker???

Lovely Bella said...

huhuh aku mmg tido suke katil besar ina... senang aku nak golek2 nih... :)