Blogger Tegar

17 June, 2010

Bosan + Tensen + Menyampah = NAK CARI KEJE LAIN!!!!!!!

huhu.. ari semakin ari... uhh. bukan.. sejak menjak nih... sejak dah ubah structure baru kt company aku keje nih.. aku rase mmg x de semangat nak gi keje.. buat keje pun mcm x iklas jerk....

Huhu nape??

Sebab big boss aku skang.. adalah org yg selame aku keje nih.. die laa yg palinggggg.. palingg aku x sukeee!! benci!!! and yg pasti die pun x suke aku laaa.... sebelum nih die x leh nak buat ape sgt sebab aku bukan bawah die.. tapi aku mmg kene bekerja ngan die... disebab aku nih x reti nak bodek² and x pndai nak jage hati die... so die mmg x suke aku..

Die ingat aku suke² ke x suke die... aku dah cube dari dulu nak puas kan ati die.. and cube nak berkerje ngan hati yang tenang .. tapi ape yg aku dapat... bile aku suarekan ape yg aku rase ko x leh trime! ko nak org angguk n senyap jerk bile ko bersuare...

aaaaaaaaaa!! skang nih ko nak bt mcm² plak.. ikut suke ko laaaa.. ape yang aku leh buat.. aku nak blahh!! aku nak cari keje len!! Kalo aku keje x ikhlas pun buat ape kan.. x halal plak gaji aku nih...

Hohoh.. so sape² tempat keje korang ade kosong.. roger² aku eh...

Sekian terima kasih,

Pekerje yg tertekan...


Ye.. ko mmg Bodoh!!



19 Org suka Komen..:

AesyaZealous said...

huhu sian die. byk2 bersabar erk.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

blah jew la...
ermm...

Encik Tikus said...

sape ek ? nak tahu jugak. ape pun cdc terbaik ! :P

mahira oya said...

sabar la beb...
sambil2 cari keje lain..haha..

Lovely Bella said...

AesyaZealous: tgh cube nih.. skit lagi.. heheh

men!t! senja: jgn erm jer.. ade keje kosong x? heheh

Encik Tikus: ermm.. kalo kt gi toilet jerk pasti lalu depan die.. hohooho sungguh jujur aku nih..!!

mahira oya: heheh dah.. tp cam susah jerk nih.. aih...

De'din said...

jgn berhenti trus..
cari keja len dulu..
skrang bukan sng nak dapt keja..
terfollow awak juga :)

cik botoX said...

biasala..org dah perasaan besar..susah nak dengar ckp kite..
carik je keje lain..k..

- zuriey - said...

cinnya dia..sabar eh.. cari keje sampai dapat bru berenti

Lovely Bella said...

De'din: tuh laaa.. keje susah.. mau cr keje len pun susah.. x keje lagiii susah

cik botoX: manusia berubah kerane kuase.. huhu

zuriey: ade keje kosong x?? hehhe

ct fad said...

hoho..aku pun same gak dah tensen ngn bos kt cni..wt keje berbakul2 pun pon die tak nampak kecemerlangan aku nih..kenkadang rase nk tempeleng die 18 kali..huhuhu..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

haha..cari keje lain je...


ade sorg blogger kes die mcm ko jgk..tp die dak praktikal..die benci bos kt situ siap wat entry cm ni la..sekali bos die komen entry die kan..bg nasihat.haha..trus die delete entry tu..tp entry die x sehardcore mcm ko pye..ko pye lg telus

i like.haha

Ann said...

berat gak dpt bos cenggini...asyik dia je, pdpt org len xmo dgr...
sbr k, smbil cri keje len

Lovely Bella said...

ct fad: hehhe mungkin die x suke ko bt keje berbakul2... die nak berbaldi2 jerk... hehhe

xtionkamen: pergh pjg nick ko nih.. heheh tetibe aku rs mcm cuak jerk kalo ade org bgtau kt boss aku tuh hahhaha.. i'm dead!

Ann: payah kan nak jadi boss yg di sukai ramai.. hehehe

iNA said...

lek la bella kak N tu xmsuk ye blog nie hehhee...ermmm kompem la ekk ko bwh die mmg deadfish weh...cr le keje lain anta resume cpt2 xpun minx tlg mat masuk UM hehhehe....luv ya...

fikah mus said...

oops!!
sabar kak.
saya pun penah kena,tapi kena tempias la.

p/s; takde keje kosong la nak offer.

~kuyam~ said...

erk,bella
cool babe

Lovely Bella said...

iNA: erk... blog aku x glemer.. heheh die x masuk punyeeee.!!! ( yakin!)

fikah mus: hehehh x per.. akan ku cari smpai dapat!!

kuyam: heheh dah cool dah nih... :)

HEROICzero said...

nak2 plak, bos ade bace blog neh.. hahahaha terbaikkk~

cari kerja lain? good luck =)

Anonymous said...

Ada bos yang baik dan ada plak bos yang menyakitkan hati. Takpelah, kita berhibur jap dengan pantun di bawah, hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’