Blogger Tegar

12 December, 2010

Aku sudah Tua!!!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera



Hari ini 12 Disember genap la 25 tahun aku hidup di muka bumi ni... Alhamdulillah..

Waaa tua dah kan!! Kalau orang tua² kata dah patut kahwin dah pun ni.. Tak pa.. sabar yek semua satu hari akan sampai waktunya... Siapa yang tak nak kahwin oii.. hahahah

Saja nak pot pet kat sini.. kalau tak memang tak berupdate laa kan blog nih.. kesian kat blog aku ni terabai.. and maafkan juga kat kengkawan semua kerana tak dapat nak jenguk² blog korang... siyes tak sempat kalau ada masa pun time tu adalah waktu untuk aku tidooo!!

Aku dilahirkan pada 12 disember 1985 di Hospital Besar Kuala Lumpur ( skang BESAR tu dah tak). Nama penuh aku Siti Nabilah binti Rosman..Anak sulong dari 4 orang adik beradik.. Dulu sekolah di Sekolah Rendah Kebangsaan Sri Delima dan Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Ali di Jalan Ipoh.  Ada sesapa tak yang satu sekolah dengan aku!! Angkat tangan pls!

Lepas abes sekolah menengah.. aku sambung buat diploma IT di Kolej Ikram aka Kuala Lumpur Infrastucture University College.. Belajar malas tak berapa nak cemerlang sangat... Jadi tak dapat la nak pi mana² universiti awam. So after abes diploma aku gi walk in interview di PICC, dapat kerja di Commerce Dot Com Sdn Bhd.

Selepas 6 bulan aku kerja.. aku pun berniat nak sambung belajar tapi kesian kat mak ayah kan kalo aku berhenti adik² ramai lagi nak belajar.. jadi aku buat part time study buat degree di UTM Jalan Semarak, KL.

Dan kini dah 5 tahun lebih aku kerja kat Commerce Dot Com dan tak lama lagi hope habes laa aku belajar.. Tak larat rasanya kerja sambil belajar ni.. Lambat nak abes sebab dengan kerja lagi yang memerlukan aku bagi komitmen yang tinggi.. waa ayat macam orang penting je kan.. hahahah

So ini secara ringkas nya tentang diri aku.. Tak da pa pun yang menarik.. tapi sepanjang 25 tahun aku hidup ni.. banyak dugaan dan cabaran yang aku hadapi dan semua itu tak pernah buat aku rasa putus asa.. dan banyak juga kenangan pahit dan manis yang sentiasa berada dalam ingatan aku ini.. Dan semua itu mengajar aku untuk menjadi lebih matang...

Walau apa pun aku akan terus berusaha untuk menjadi insan cemerlang!! ya!! hahahaha apa da.. aku merepek ni..

Thanks a lot pada kengkawan yang wish hepi birthday..!!  muaahhh!♥

19 Org suka Komen..:

Bayu Kenangan said...

tahniah..... selamat hari lahir

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

selamat hari lahir...
hehehe....

HEROICzero said...

Selamat hari jadi orang tua =)

DaK GaYuNg said...

selamat hari lahir cik bella..(^^,)>

Nurul a.k.a Riko said...

Happy 25th birthday Bella...may all yr wishes be yours. Amin. Ahkak doakan moga cepat doa tawww lepas abis study nanti..he..he..he.

Muda belianyer 25thn...ahkak tua 10 yrs dari Bella tawwwww.

Heidi Shafiq said...

happy birthday beb.. :)

Chapit said...

Salamm~ same2 cuz saye komen (refer kat text atas tu)

happy bday yea bella! ^^

- zuriey - said...

akak la ni..anyway hepi besday..

Lovely Bella said...

Bayu Kenangan: thanks!!! heheheh


Men!t! senja: nak hadiah!!!

Lovely Bella said...

HEROICzero: ok time kaseh budak kecik hingusan.. hehehe

Dak Gayung: hehehe tq.. tq... :)

Nurul aka Riko: heheh akak 35 thn ke.. stil muda belia gaks... :) thanks ahkak..

Lovely Bella said...

Heidi Syafiq: tq buat kamu! :D

chapit: heheheh erk.. ni cume bace line terakhir je ke... adehh.. thanks gak!

zuriey: adess!! lagi tua dari zuriey ke.. aduyai.. thanks adik zuriey hehehe

ShAzA nUiZeAan Bt ShAfie said...

as'kum..
Hppy blated B'day to U..
-May Allah bless u

Azuan said...

semalam nie..papepon HB!!

sweet_apple said...

happy besday bella ^__^
sory lambat wish..

haidi takeAfoto said...

wahh epi besday wak..dah tua ni..25 dah ni..kene kawin dah ni..hehehe

nak adiah nti dtg tuntut ek..heheh nak adiah pe?

Lovely Bella said...

ShAzA nUiZeAan Bt ShAfie: heheh thanks kak :)


Azuan: Arigatho!! singgah lagi..

Lovely Bella said...

sweet_apple: heheh x per.. thanks eh :)

haidi takeAfoto: nakkk!! nakk hadiah! heheheh erk dh tua ke? isk sedey ni

♥ nana i am ♥ said...

happy belated birthday bella :) may ALLAH bless ya..

Lovely Bella said...

nana i am: heheh... thanks!