Blogger Tegar

04 December, 2010

Day 7 : Sape nak date ngan aku?

♥Assalamualaikum & Salam sejahtera ♥

Hohohoh... (gelak kaver) ye aku dah skip hampir seminggu tak update blog.. Musnah cabaran 30 hari berblogging aku, tapi aku rasa still sah lagi sebab bukan 30 hari berturut-turut kena berblogging kan.. Aku bukan sengaja...memang tak de masa nak jenguk, intai² pun blog nih..ni sume sebab stress + bosan = kerja. Hope korang leh terima yek alasan aku yang kukuh lagi  jujur nih.

Jadi cabaran ketujuh aku iaitu "Your idea of the perfect first date."

 
Ermm agak jiwang tajuk cabaran hari ni tapi tak pa.. aku akan gunakan daya imaginasi aku untuk membayangkan  first date yang sempurna bagi pandangan mata aku..Aku suka kan first date yang aku rasa tak macam first date or aku tak sedar tu first date ke?? ha macam tuh lah..... korang paham?? macam ada yang tak paham je ni..

Kira macam ni la.. kalau nak ajak aku date jangan tunjuk sangat yang ko nak ajak aku date sebagai teman yang special.. hahahhaha adehh susah ni nak explain .. Aku bagi contoh eh..

Contoh situasi:

Ali yang dah lama menyimpan perasaan kepada teman sekerjanya iaitu Mimi. Suatu hari  Ali mahu mengajak mimi kuar date...

Ali : Weyh, sabtu ni ko ada buat pape² tak?
Mimi: Tak de pape pun.. nape? 
Ali: Ko temankan aku boleh, aku nak cari kasut? tapi aku tak de idea nak cari kat ne.. ko ade idea?
Mimi: Ermm oo yeke, ok jerk.. try cari kat pavilion aa..
Ali: Ok gak, ko temankan aku eh, aku jarang gi sana..
Mimi: Ok no prob..

Heheh korang leh paham kan.. kan... angguk cepat kepala tuh.. bagus! Sebab bila aku tak rasa macam 1st date aku akan lebih rasa selesa. Aku selesa untuk bersembang, gelak , makan ikut suka.. hahhaah  dan pakai ikut suka. Tak da lah aku duk pening kepala.. baju ni cantik tak untuk aku? or makan pun kaver²... dan tetibe leh plak jadi blur tak tau nak sembang apa...Memang simptom-simptom tuh akan berlaku kalau aku rasa kan tuh adalah 1st date..

Secara keseluruhannya pendapat aku, bila kita rasa selesa sesama sendiri.. maksud  aku ada chemistry dan tidak perlu berpura-pura, ia menjadikan date kita itu lebih menarik dan sempurna..  tak perlu buat candle light dinner ke... dating tepi pantai ke or tempat-tempat yang konon² romantik cukup sekadar kita rasa selesa dan gembira.. 
Adakah jawapan aku bagi cabaran kali ini tak berapa nak memuaskan.. heheh sory yek kengkawan daya imaginasi aku tak berapa nak tinggi.. setakat tuh je yang aku rasa paling best untuk first date..Korang mesti ade idea yang gempak dan menarik kan.. so apa kata cam biasa share dengan aku oke?


notakaki: huhuh bulan nih dah genap setahun aku berblogging... doakan aku bertahan lama yek.. amin...

22 Org suka Komen..:

Nurul a.k.a Riko said...

Alalallaa...sweetnyer entry kali nie. Suker..suker..suker!

Ada jugak scene yg maner...nie masa bulan poser biler Mr X tu nk bukak poser samer dgn Ms Y.

Mr X: Sorrilah...I email lambat market commentary (sengaja jer nie..)

Ms Y: It's ok..tak per (dlm hati dah geram).

Mr X: Tak pasal2...u lambat hari nie nk bukak poser.

Ms Y: Tak per...I ada kurma.

Mr X: I nk belanja u buka poser hari nie...bulih?

Ms Y: Tak per...I nk cepat balik rumah (padahal manyak keja nk kena siap)

Mr X: Jommmmmlah...dah nk masuk waktu berbuka nie.

Ms Y: Ok..ok..ok

Sorri Bella....terpanjang pulak comment akak hari nie....

cik hani said...

hehe. saya pun suke 1st date mcm 2.best!kita ada chemistry.xyah nak malu2.cakap pun ikut suka.. hihi.tapi kalau org tu xpaham gak.ape nak buat eh? hikhikhik.

Lovely Bella said...

Nurul aka Riko: hheheheh akka taip pjg² lagi bella suka... hehhe cite tuh di atas cite benar ke? ade kaitan ngan akak ke?

Lovely Bella said...

cik hani: kalo x paham gaks.. erm... susah nak jawab tuh.. heheh

ziha said...

hehe..nice, nice.mcm ni baru sempoi, tak pyh nk control ayu.hee

Nazatul shima said...

first date...hmmmm...fun! sbb masing2 malu2 kucim..hehehe..

- zuriey - said...

wah template dan header baru..nice2

Cik Mimie said...

suke first date cmni gak ^_^
baru sempoi!!huhuhu
xsangka nama Cik Mimie ade..hekhek ..

maCy said...

suka yg simple. biasa. tp kekal seronoknya ;p

Zura said...

setuju tue...1st date tue mesti jd yg terindah...

hamzah ian said...

gua nak date gak... sob2..

Lovely Bella said...

ziha: heheheh..penat kalo nak kaver2 nih... btul x?


nazatul shima: erk..malu2 kucing... jadi x byk ckp laa eh..

Lovely Bella said...

zuriey: herm buring dh tgk yg lame... x leh nak tido jadi saje tukar header ngan background..

Lovely Bella said...

cik mimie: hehehe aah laa... mimi bukan name sebenar.. :)


macy: betul2.. stuju.. banget!

Lovely Bella said...

zura: yerp.. kene jadikan 1st date sbg date yg leh di ingat..


hamzah ian: huhuh... moh kt date sesame.. hahah

Un Phat Lee said...

1st date gua..gua ingat nak masak nasi goreng gua yang tak sedap tu.bagi awek gua rase.amacam? he he he

.:: dieylah :: said...

sukanya sukanya riang ceria..hehe...
btul3....kalo nk date jgn ckp date..ckp jommm kuar..hik3..^^

♡ Sutera Kasih ♡ said...

hehe selamat menyahut cabaran 30 hari jugakkk

ASaDa RyutaRo said...

hoho.. semoga berbahagia lah yer. lalala~

mula cam payah gak nak faham, tp lepas ada dialog drama tu, baru leh faham. :P

sengih2..

Nurul a.k.a Riko said...

Bella...
he.he..he..ha'a..citer lamer..dah 13 thn berlalu. time tu akak belum met my en. somi yet. Masa tu ada sorang fund manager kat office minat kat ahkak...tp ahkak dok jual mahal...tak suka nk kuar dgn dia. Then one fine day...bukak berposer bersama.

oya said...

mari sama2 doa blog dgn lama..sy pon juga ye

alinac lover said...

DA FOLLOW U AWW~