Blogger Tegar

27 November, 2010

Day 6: Giler Jengkel!

Salam Sabtu ♥ !


Sebelum korang kerut² kan dahi memikirkan adakah Jack Black orang yang menjengkelkan aku, meh aku bagitau beliau memang tiada kaitan dalam ini cerita.. aku tertarik ngan kening dia je...Jelas? Teringin nak angkat kening cenggitu..sebab dari kening boleh menggambarkan banyak maksud.. ohohoh.. dari kening terus menusup ke jantung... lalu jantung menghantar signal ke otak untuk korang pikir la sendiri...

Oke sudah.. kembali fokus kepada cabaran yang keenam tajuknya adalah.. jeng.. jeng.. jeng "5 things that irritate ME about opposite/same sex".. 

Jadi aku memilih untuk bercerita tentang opposite sex aku iaitu LELAKI... hehehe jangan marah eh kengkawan aku cuma menyahut cabaran ja.. nak kutuk jantina sendiri cam tak berapa nak best... segala wording yang tertaip kat sini tidak ada kena mengena dengan sesiapa atau berkaitan dengan emosi aku  yang tak berapa nak betul ni.. HARAP MAKLUM..

5 perkara yang memang giler menjengkelkan aku tentang lelaki adalah:


Lelaki bila time hisap rokok muka tak boleh blah.. maksud aku bajet macho.. kalau ye pun nak hisap rokok buat muka biasa² je dah laa bai... tak yah laa nak tiup asap tinggi² or buat asap bentuk O .. dagu tu kalau leh nak angkat lebih-lebih ...asal asap susah nak masuk kat korang nye esofagus ke? 

Lelaki pakai sluar sampai dah nampak separuh boxer korang..siap boxer kartun lagi.. korang ingat comey? Jeans pakai bawah bontot.. apa kes? Adakah sebab muka bumi bontot korang yang leper menyebabkan seluar londeh ke bawah...

Lelaki yang tolong pegang kan beg tangan awek .. adoi korang ni pun satu kalo nak manjakan awek pun agak² la kan tak yah la sampai beg tangan awek pun korang tolong pegang kan.. tak jatuh pun bahu awek ko kalau dia bawak...(time jalan ngan mak korang ade korang tolong pegang kan?) 

Lelaki yang berbulu dada... berbulu dada tak salah tapi kalau pakai baju saja je nak tayang bulu dada tuh.. cuba kalau berpeluh... adoi.. gross! Siyes leh hilang selera makan aku kalau aku nampak..

 Dan terakhir sekali perkara yang menjengkelkan adalah 

Lelaki yang ego tak bertempat and berlagak cam bagus jerk... paling aku ish.. ish.. menyampah.. ego tu memang kena ada.. tapi kalau dah ternyata ko tuh memang salah or tak tahu sesuatu perkara tak yah la nak ego or berlagak bagus lagi.. apa salahnya ko mintak maaf or mengalah..

Ok done!

notakaki:sumber gambar dari pakcik google.. time kaseh!

21 Org suka Komen..:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ego xbertempat memang saje wat nak kene pijak...
hehehe...

EnO said...

Aku pn x sukeee.. Lg yg ego n blagak bgsss.. Tp x bguss pnnn... Ehh aku lakk yg emo terlebeyyyy.. Hehehe

- zuriey - said...

londeh gila seluar..bek takyah pakai

Nurul a.k.a Riko said...

besh gak topik Bella nie...he..he..he..

ahkak paling x suka tgk...kalo org lelaki dok bukak pintu utk org pompuan...rasa cam...eeiii..gelinyer!

tp ahkak suka pulak biler tgk org lelaki dok payungkan org pompuan...nampak cam..Oh! So sweet...he..he..he..

Lovely Bella said...

men!t! senja: ko tlg pijakkan leh?

Lovely Bella said...

EnO:relax beb.. cube tarik napas.. lepas pelan2... hehehe


zuriey:pesyen tuh... hehehe saje nak kasi tau boxer die kaler ape..

Lovely Bella said...

Nurul aka Riko: akak.. ok pe kalo tlg bukak kan pintu.. tanda hormat.. tapi x leh laa kan time bercinte jerk bt cenggitu kalo leh smpai ke tua.. heheh :)

maCy said...

agredddd ;D

.:: dieylah :: said...

setuju ngan 5 perkara di atas...nokhtah!hehe ^^

ct fad said...

mmng x le bla la kalau laki pgang handbag pompuan tu,rase cam kene buli jer(konon nk tunjuk prihatin la tu)..please la..
lg 1,aku mmng geli bulu dada lebat ni..seramm..walaupun konon macho..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

xsuka laki berbulu2..eeeeeeeeeee mak geli nyah.....tapi skrang laki akak selalu tolong bawakkan henbeg akak since dah ada amani nie..sebab xlarat nak dukung amani ngan henbeg bagai kan...

genny da bomb said...

errr...laki akak selalu bawak beg tangan akak..hahah..tp dah kawen ni la..idak le zaman sebelum kawen..hehe..

fie ♥ da said...

agreeee....sesangat...yg paling x sokaa..pakai selua..bawah bontot..ahahak XD

HEROICzero said...

oh tidak! sudah hari ke-6! jap lg check ade tipu2 tak..

ah harus lah no 1, 2 dan 5 itu kita kekalkan.

Lovely Bella said...

macy:hehehe time kaseh!


dieylah: bagus!! noktah jugak!

ct fad: heheheh konon2.. adehh.. byk dosa den ni duk kutuk2 jerk org kan..

Lovely Bella said...

Purplelicious Love: ha.. kalo kes akak wajib tlg pegang kan kalo x nak pgg hanbag pegang amani. heheh :)


genny da bomb:ermm bagus laki akak laki mithali heheh.. kem slm kt laki akak

Lovely Bella said...

fie♥da:heheh..boxer mahal kot.. tuh yg duk tayang tuh..

HEROICzero:hhhohhoho...

Anonymous said...

Kedengarannya bagus, saya suka membaca blog Anda, hanya ditambahkan ke favorit saya;)

Zura said...

haha..best entry nie bella..xsuke jgak lelaki bwkkan hbag awek..tp ade lelaki pkai seluar smpai nmpak boxer drg ke...erm....

Lovely Bella said...

Zura: ade laaa.. x pnah nampak eh.. heheheh

Wahida Nasution Thakhrim said...

bagus juga lelaki yang tolong bawakan handbag tapi tak elok la manjakan sangat kekasih tu.. makin lemak dia nanti..

nak ego boleh tapi biar la bertempat.. jangan sampai salah sendiri pun tak nak mengaku.. dah salah pun tak nak minta maaf..