Blogger Tegar

18 November, 2010

Nikmat Jatuh Cinta Seperti Kokain!

Salam Pagi ♥!


La...la..la..la..la..  (menyanyi riang)

Korang pernah jatuh tangga ? aku pernah...tergolek-golek sampai benjol dahi ini sebab bergaduh ngan adik... kejam sungguh  adik aku tu.. nak gaduh pun agak-agak laa kan...
Jatuh basikal?? pernah juga... huhuhu  sakit jugak rasanye.. cacat dah kaki ade kesan parut... tak leh nak pakai skirt.. hehehe (ko pakai tudung bella.. dush.. dush..dush).
Jatuh motor?? pernah juga.. bersama-sama arwah atuk kesayangan... akibat tak nak dengar cakap ayah.. kan dah masuk dalam sungai.. Kesian kat atuk kerana bersengkokol ngan aku.. hahaha

Jatuh cinta?? Ini jatuh yang paling best kot... ye ke best? korang rasa best tak... ada yang best kan.. ada yang tak...Tapi bagi aku.. Jatuh cinta ini macam kokain .. Aku tak pernah plak try kokain.. saja nak ibaratkan macam kokain... boleh ke?? kamu setuju?


Pendapat aku, Jatuh cinta ♥ ♥ ♥  mempunyai kesan 'memabukkan' sama halnya seperti halnya kokain..dan cinta pada pandangan pertama itu memang benar ... di mana pada keadaan tersebut, otak korang akan dibanjiri zat kimia pencetus eforia(perghh ini aku amik ayat dari mana ntah lupa)  hanya dalam waktu seperlima saat setelah melihat orang yang korang suka.
So ada juga yang aku baca berpendapat bahawa bila kita jatuh cinta perasaan seseorang akan mempengaruhi indra pendengarannya. Pada saat seseorang memandang pujaan hati dorang , 12 daerah dalam otak korang akan menjadi aktif, termasuk di kawasan yang biasanya berkaitan dengan kecerdasan dan kemampuan seseorang menyelesaikan teka-teki.




Jadi disebabkan itu seseorang boleh merasa lebih baik dari sebelumnya.. Tapi persoalannya pula, adakah otak atau jatung yang jatuh cinta??? huhuhuh... 

Bagi aku maybe otak... tapi jantung juga berkaitan disebabkan oleh pengaktifan di beberapa bahagian otak dan boleh memberi ransangan terusss pada jantung ( pergh ayat!)...

Aih.. macam doktor pakar cinta plak kan... layan sajo!!

17 Org suka Komen..:

missmomot said...

huk3...cik blog..like ths n3..slmat ari rye aidiladha..

Lovely Bella said...

missmomot: hehehe thanks dear!! salam aidiladha buat kamu jugak!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pakar sungguh berbicara tentang cinta...
hehehe...

Lovely Bella said...

men!t! senja: hhehee.. konon2 pakar laa nih.. hehhee

Akuhanim said...

i'm in love..hehe

♥ nana i am ♥ said...

salam aidiladha pakar doktor c.i.n.t.a :D

Lovely Bella said...

Akuhanim: hehehhe i'm in love too

nana i am: heheheh doktor tak bertauliah.. salam aidil adha jugak..

- zuriey - said...

leh lah ganti dr fazley..ada bakat dahtu

e j a a z i z said...

saya sgt suke post ini.....at the rite time...tq doc cinta *_^

Lovely Bella said...

zuriey: hehehe tapi nak dptkan title dr dari sape? hehe

ejaaziz: heheh ur most welcome ! :D

ct fad said...

memang jatuh cinta spt kokain,bila dh dapt susah dilepaskan,bila dah parah,boleh sakit jiwa,bila dah sasau,boleh bawak mati...huhuuhu...

sweet_apple said...

huhu pakar cinta ye lovely bella.. :)
cute blog just like u! follow u back ;)

HEROICzero said...

otak ke jantung eh... erm.. hati.

cewaaah~ haha!

otak kot. meransang sel2 gatal nak bercinta tu. otak lah.

Nurul a.k.a Riko said...

ahkak suka entry Bella nie...so sweet!

Jatuh chenta nie...mcm ada hati dlm taman. Mekar berkembang harum mewangi ajer. W/pun ada bau busuk..still rasa wangi ajer. Mcm tulah..biler time bercinta...sumer Indah sahaja.

CUMA...biler time dugaan melanda...perasaan dah bertukar warna...masa tu...sumer nampak sebaliknyer.

Lovely Bella said...

ct fad: heheh mcm penah try jerk nih.. heheh gurau jerk

Lovely Bella said...

sweet_apple:hehe thanks kerane sudi singgah kat sini... :)

HEROICzero: ha.. btul2 aku stuju bab gatal tuh.. hahahah

Lovely Bella said...

Nurul aka Riko: perghhh ayat ahkak pun bleh tahan nih.. mesti ahkak romantik giler ngan husband kan.. kan..kan..