Blogger Tegar

23 November, 2010

Day 2: Kenapa Lovely Bella??

Salam Semua ♥ !

Aku masih bersemangat dalam menyahut cabaran 30 hari berblogging.. tapi bila pikir balik.. tak de plak di nyatakan berblogging selama 30 hari berturut2 kan.. (baru hari kedua dah kecoh kan... dush..dush! ).. so mane tau ade hari yang memang aku terpaksa skip dari update... (bukan alasan ye kengkawan).

Oke sila beri fokus pada tajuk.. cabaran hari kedua  ini aku di minta memberi makna bagi maksud blog aku Lovely Bella ni.. 

Secara jujurnya .. aku memang tak de idea nak letak nama ape untuk blog aku pada mulanya... dan seperti yang pernah aku maklumkan sebelum ini tujuan aku berblog sebab konon2 nak buat bisnes... tapi terhenti separuh jalan disebabkan masalah tertentu yang tidak dapat di elakkan..

Sejak aku belajar mase buat diploma kengkawan panggil aku bella.. sebelum tu banyak nama-nama manje(chewah) yang aku dapat... Ape dia? tuh nanti korang kene tunggu entry yang akan datang .. Tapi last nama manje yang melekat kat aku sampai skang adalah Bella... dan kawan-kawan skang ada yang panggil bell.. 

Jadi korang tau la kan Bella tuh aku laa.. tapi pendek sangat aku rasa kalau nak taruh bella jek.. Jadi aku pikir punye pikir nak tambah apa lagi.... Kalau nak taruh Cik Bella macam nak cerita pasal aku je kan.. padahal pada awalnya aku tak berniat nak jadikan blog ni untuk cerita tentang diri aku.. 

Makanya aku pun mencari la kot-kot ada maksud bella tuh apa untuk bahasa lain.. Jadi aku gunakan translator dari google untuk mencari maksud bella ni.. hehehe redah je laa aku try laa satu-satu bahasa.. Dan aku jumpa kalau bahasa italian Bella bermaksud "Indah"...


Ha.. jadi aku jumpa maksud bella tapi takkan nak buh nama Indah Bella or Bella Indah.. Cam tak bape nak mantop jer kan... So Indah kalau di englishkan Lovely.. betul tak? Masa tu aku rase sesuai laa ngan baju-baju yang aku nak jual yang aku rasa kan indah (uwekk perasan kan.. kan..) dan aku juga nak buat blog yang cantik dan sedap mata di pandang buat kunjungan kengkawan yang singgah..

Walaupun kini aku dah tak jual pape pun lagi.. tapi aku dah tak de idea nak letak nama ape untuk blog ni jadi aku terus gunakan nama Lovely Bella... Ye aku tau aku bukan lawa ke apa kan.. tak bape nak indah pun kalo nak pandang tapi at least blog aku indah kot.. hahahaha sila abaikan keperasanan aku  yang melantun2 ni yek..

Sekian sahaja omelan dari aku.. hohoho.. so aku berjaya menyahut cabaran untuk hari kedua ni..Yes!! Fuh.. lega...

15 Org suka Komen..:

.pelangi. said...

hehe.macam 30 hari mencari cinta pulak ye :D
teruskan usaha.chayok3 !!

Linglung said...

mencabar cabaran ni..baru 2 hari beb, ada 28 hari lagi cik bella! selamat berjaya :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang blog yg indah...

Lovely Bella said...

pelangi: hehehe besh gak cite tuh kan... 30hari mencari cinta.. heheh TQ!

Lovely Bella said...

Linglung:hahaha yes 28days to go!!!! chaiyok!!


men!t! senja: alallaa.. time kaseh.. aku banje ko nanti k..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bellezza sama dengan the beauty...sebab tue akak suka nama bellezza..e2 la nick name akak masa zaman IRC dulu...hahaha tetiba kan...

Lovely Bella said...

Purplelicious love: heheh time mirc dulu bella nyer nick ganas skit kak.. hahaha :)la ni baru hati ade taman

mahira oya said...

yeay semangat baguih na...
sy nk smngt diet 30hari x kesampaian

HEROICzero said...

hahaha kali ni aku bg kata2 semangat lah.

waah dah hari kedua!! teruskan usaha!

oh sama lah, mengalami kesukaran yang amat sangat nak letak nama ape untuk blog~ keh3 padahal, no big deal pon~

Lovely Bella said...

mahira oya: heheh bab diet mmg sllnyer x kesampaian..


HEROICzero: haa.. camtuh laa baru bersemangat !!

dayah aziz said...

ini cabaran enna jalil ke??

ziha said...

wahhh! siap cari dalam google tuh maksud bella..tolong carikan maksud ziha plak??heehehh

afraliza said...

day 2? caiyok2..

Lovely Bella said...

ziha: hehe nanti bella free bella carikan k..

afraliza: tq!! Tq!

Sarah said...

sedang mencari maksud nama bella..terjumpa blog ni ..anyway, slm perkenalan bella :)