Blogger Tegar

26 November, 2010

Day 5: Habitat ku.. ops Habit ku...

sumber: http://thedomesticatedwahm.com

Ye hari ini aku nak melaksanakan cabaran ke lima iaitu "A habit that you wish you didn’t have" ... 

Sebenarnya tajuk ini untuk hari keempat tapi aku skip sebab tak de mood nak buat entry pasal habit ni.. plus aku ada banyak habit.. hahahha adess apa punya olang laa ni..

Rasanya entry aku sebelum ni pernah bagitau salah satu habit aku ialah geget kukoo Tu salah satu habit aku yang aku rasa kalau boleh memang aku tak nak  ada sebab kuku aku jadi tak berapa nak comey.. dan aku mengambil masa yang sangat lama untuk berjaya mengawal nafsu diri dari menggigit kuku. Yak!

Tapi selain dari habit aku yang tak berapa senonoh tu ekceli ada satu habit yang aku rasa memang iskk.. isk.. waa kenapa laa aku ada habit ni pun tak tau.. nak tau ape dia? kasi angguk sikit korangnya kepala tu?


Ha.. nampak itu gambar.. itu pastinya bukan aku waktu kecik-kecik.. tuh cuma gambar hiasan semata-mata hanya untuk mengambarkan habit aku yang lagi satu tak berapa nak senonoh.. Kejadian begini selalunya berlaku ketika waktu pagi nak gi kerja.. habit ni memang aku tak nak!! tak nak!! (emo) Di sebabkan habit ni la aku lambat gi kerja! bila lambat masuk opis.. nanti bonus kene potong.. erk ada kaitan ke? sila abaikan..

Selalunya pagi-pagi aku tak liat pun nak bangun.. bunyi je alarm henpon.. terus aku bangun and terus menuju ke bilik mandi... tapi yang tak best bila aku gosok gigi.. sebab aku gosok gigi sambil mata pejam mata gosok punya gosok... lentok plak.. adoii! tapi posisi aku tak macam baby kat atas tu.. sopan lagi laa.. cuma tak sampai stage tersungkur kat bawah..

Oke cukup setakat ini.. Jadi korang pun share la apa habit korang? Sharing is caring kan.. kan..

13 Org suka Komen..:

- zuriey - said...

hehe...leh gak dia tido dalam toilet

AesyaZealous said...

hoho kite pernaH letak syampu kat berus gigi! nseb baik blum masuk dlm mulut! kah3

Lovely Bella said...

zuriey: heheh dalam toilet sejukk..


AesyaZealous:erk.. fuh naseb baik.. kalo x... hehehe

Queen said...

pagi2 menung kat atas katil..tu paling best..sampai kawen dah nak ada anak ni pun masih dgn habit tu...best kot..tak payah tinggal la..ngeeeee

wan sujaihah said...

tu dia rajin nyer ko...:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ape eh habit aku...
ermmm...

EyEs On Me said...

...hehehe..gigit kuku tu bleh jadi sumber ilham gak..hehehe

Lovely Bella said...

Queen:menung2 eh.. same mcm mak bella rasenyer.. bella kalo menung2 atas katil.. jawbnyer tido laa..

wan sujaihah: skang tgh mood rajin.. nanti² kalo mls .. komfem tak berupdate..

Lovely Bella said...

men!t! senja: ha.. aku tau.. ko jenis yang lambat kan..x menepati waktu.. btul x?? hahaha men petik je aku nih


Eyes on me: hehehe mmg pun sll time gigit kuku ilham berlumba2 dtg..

.:: dieylah :: said...

hehe..penah try tido dlm toilet time terlampau mengantok..hehe...

Tukang Tulis said...

segan la nak cite pasal habit sendiri... tuhan je yg taw..hehe

ziha said...

haih.igtkan habit sebelum g keje ialah be**K! haha

Lovely Bella said...

Tukang Tulis:heheh kalo habit yg leh menghaibkan tu x yah la nak cite..


ziha:hehehe.. erk.. bukan sume org be**k ke waktu pagi..