Blogger Tegar

11 October, 2010

Geget KuKoo !!

Teringat dulu mase aku muda2 dulu... hehehe.. waktu sebelum gi skolah tengah tunggu bas.. Ade sorang kawan aku nih tegur...

Fazura(bukan nama sebenar): hey napee ko nyer kuku kontot2
Aku: ermm.. ermm.. ermm..
Fazura: Mak aku kate kan.. kite akan sakit perut kalo gigit kuku... sebab dalam kuku ade kuman..
Aku: tapi aku tak sakit perut pun .. kuku aku bersih.. ari2 aku sabun ngan sabun lux tau..( dengan nada berlagak)
Fazura: and mak kite pun ade cakap kalo kuku kite tak cantik nanti kite tak leh kawen.. (Bab ni mmg x bleh blah)
Aku: ape hal plak?? (emo sikit...)
Fazura: yelaa kalo kuku ko tak cantik bukan perempuan namenye...

Dari saat tuh aku cube berhenti dari gigit kuku.. amek mase yang lame gak aa.. tapi kate2 kawan aku time tu mmg mempengaruhi aku laaa saat tuh... takut sehh tak kawen.. hahhahhaha bleh tak macam tu? Aku tengok kuku adik2 aku len sume ok jerk... mcm org sll kate kuku gelas... macam aku kuku cawan... erm.. maybe mug kot.. hehehe

Skang aku dah x gigit kuku... yeke?? ade laa skali skala... itupun kalo kuku aku dah panjang sgt and aku tak jumpe pengepit kuku .. ye aku tau korang akan cakap tu semua alasan kan.. btul laaaaa.. aku tak jumpaaa pengepit kuku... siyess!


teringin nak kuku camni... huhuh kuku gelass...


Tapi pas habitat.. eh silap tabiat aku gigit kuku.. aku ade tabiat len.. gigit gak.. tapi gigit straw... komfem smpai bile2 pun aku akan gigit sebab aku rase air tuh tak berape nak sedap kalo tak gigit straw.. hohohoohh...and satu lagi aku tak suke orang share air ngan aku.. hahaha... air tuh aku sorang yang punyeeee!

hehehhe tapi tak pelaa aku kuku mug pun oke ape.. comey kan.. kan.. kan.. ( angguk cepat yek kengkawan)

14 Org suka Komen..:

zuk zuhaiza said...

kuku mug ke kuku MANGKUK??
HUHU

Lovely Bella said...

zuk zuhaiza: kalo mangkuk cam gemok n buruk plak...huhu

BeauTiFuLGirL said...

hahaha! mangkuk ayun betul kan kawan bella tu.huhu...samer arrr kita kuku cawan...........

anyway ikot arr kuku mcm mana pun asalkan hati baik,sopan santun dan hormat org tua... xgitu syg?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

adik laki aku ade tabiat itu...
gigit kuku...

Lovely Bella said...

BeautiFulGirl: huhuhu tau x per..mungkin mase kecik2 dulu jujur lebeh skit... jadi kene terima laa.. :)

men!t! senja: hahaha yeke.. org kate kalo gigit kuku die kurang keyakinan diri.. huhuh mcm aku kot.. hahahaha

- zuriey - said...

eish gigit kuku?? xcantiklah kuku

mahira oya said...

hahaha...gigit straw ye..lunyai la

HEROICzero said...

nak kuku gelas? aku ni dah rasa kadang2 segan sebab orang laki, tapi kuku gelas. keh3

Lovely Bella said...

zuriey: ehhehe yerk.. kuku aku x bape nak cantik.. hhuhu

mahira oya: ermm.. nyami.. nyami

Lovely Bella said...

HEROICzero: erm.. erm.. tuh mcm ade maksud tersirat.. yelaaa.. untung aa kuku gelas.. hahahahha

ct fad said...

sampai sekarang masih duk gigit kuku lagi pasal malas nak ketip..huhuhu

Nurul a.k.a Riko said...

mcm2 citer Bella nie...tergelak akak di buatnyer. Suka geget straw pulak yer skrg nie...he..he..he..

Skrg nie...anak ahkak..si Kakak tu suka gigit ais batu. Kat rumah ahkak derang minom air suam ajer...kalo balik kg...sonok betul dpt makan ais batu..siap gigit lagik.

Lovely Bella said...

ct fad: hehehe yeke.. erm.. abes kontot2 laa kuku..


Nurul a.k.a Riko: huhuh bella ngilu la ahkak nak gigit ais.. adehh gigit straw jer laa..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nasib baik bukan kuku mangkuk kan...hahahha gila hover hoke....hahaha...

pssttt kuku asben akak pun kuku gelas cantik..jeles aku...nyampah taw.. huh` :P