Blogger Tegar

19 October, 2010

The Other Guys...

Salam Semua!! ♥

Hari ini aku hendak menaip menggunakan bahasa yang betul, maksud aku dengan ejaan yang betul tidak menggunakan bahasa yang ringkas seperti yang biasa kita gunakan sewaktu ber SMS.

Seperti tajuk di atas, the other guys.. bukan aku ada lelaki baru muncul dalam hidup aku tapi itu tajuk filem yang baru aku tontoni di panggung wayang sabtu lepas. Cerita yang sangat menarik dan kelakar sampai tidak kering gusi dibuatnya. And en.Azhar Razwan yang menemani aku menonton wayang ketawa terbahak-bahak seolah-olah panggung itu dia yang punya.


Cerita ini mengisahkan tentang 2 orang anggota polis yang tidak begitu menonjol antara polis-polis yang lain . Ini kerana ada 2 dua orang anggota polis lain yang sentiasa berjaya menyelesaikan apa jua kes yang berlaku di bandar tersebut dan menjadi idola masyarakat setempat. ( bandar apa? aku lupa.. maaf ya kawan-kawan). Dalam satu kejadian 2 anggota polis yang bagus ( yang menjadi idola itu) mati sewaktu mengejar penjahat.

Kematian mereka berdua , membuatkan sebahagian polis-polis gembira dan 2 anggota yang tidak menonjol itu mengambil kesempatan untuk menonjolkan kebolehan mereka dalam menyelesaikan kes. Dari situ bermula cerita tentang the other guys ini..Setakat itu sahaja yang dapat aku ceritakan di sini kerana taip dalam ayat sebegini membuatkan aku mengalami kesusahan dalam menyampaikan sebuah cerita.

Yang penting ,tidak rugi jika kalian semua menontonnya.


Sekian, Terima Kasih


notakaki: fuh.. berpeluh seh.. susah nyer nak cite kalo guna ayat skema cam kat atas nih.. hehehe yelaa aku x biase.. maaf atas ayat2 yang kurang nak smpai eh kat korang...


22 Org suka Komen..:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

leh bawak amani masuk panggung wayang x??? huhuhuh xdapat la akak ko nie nak tengok wayang dah skrang nie...kena tunggu anak besar skit la..jawabnya

Lovely Bella said...

Purplelicious Love: akak beli dvd jerk.. layan kt umah.. leh gelak guling2... lagi layann!!

Nurul a.k.a Riko said...

Mcm besh ajer review yg Bella buat...ingatkan nk bawak Kakak tgk movie nie lepas dia abis exam....sebelum nie...dia dok mintak Ibu dia tgk movie Buried...w/pun ibu dia nie suka Ryan Reynolds tp citer2 yg cam tension or depress mmg ahkak tak suka tgk.

Thanks bella...insyaallah nk tgk movie nie. Sayang bella.

Lovely Bella said...

nurul aka Riko: heheh siyes kak besh sgt.. sebab pelakon die tuh pun mmg klakor.. bella pun same x suke tgk cite yg stress.. kite nak tgk muvi kan nak enjoy!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang skema sungguh..
hehehe...

Lovely Bella said...

men!t! senja: hahahah support skit...

Zura said...

br bace iklan dia smlm..genre komedi..terase jgak nk nengok...

Gen Fujita said...

Saya pun baru tengok cerita ni semalam. Dan subjek entry kita pada hari ni sama. :) Tunggu 11.30 pagi. Saya review dari sudut pandangan saya.
13 Pedang

Lovely Bella said...

Zura: heheh try laa tgk.. besh laa

Gen Fujita: ehhehe ok kite tunggu 11.30 am nanti..

- zuriey - said...

dengar cam best je..mesti lawak kan

حزيفه اليمان said...

apsal tiba2 je nk skema? huhu

Lovely Bella said...

zuriey: aah lawak giler laa... mamat yang name ape ntah.. die kalo berlakon mesti lawak nye..


huzaifah: saje nak prektis takut dah terbiase ngan ayat2 singkat2 nih.. :)

ct fad said...

memang aku suke cite polis2 camni,tambah lg kalo cite jacky chan.
emm aku pun rase skema jer bile gune bahase baku,padehal kat skolah dulu releks jer eje satu2 ayat..huhuhu

EnO said...

best erkk citer diee... okiess gak klu tgkk kann

EnO said...

ermmm.. best gakk kann dgr ko citer..

wan sujaihah said...

ha ha...sampai berpeluh ek...lap [puluh ko dulu...oleh itu banyak2kan guna bahasa skema..senang sikit aku nak paham..

susah2 je ko menaip panjang2..aper kata belikan aku cd satu :)

Lovely Bella said...

EnO: hehehe ko dgr ke?? pelik nih.. heheheh


wan sujaihah: heheeh dah lap dah... ermm loh selame nih ko x paham ke ape aku taip.. sedeh aaa.. aku paham je ape ko taip tau x.. ehhehe leh.. blahh!! hahahhaha

HEROICzero said...

dah lama mcm nak tengok cite neh tp busy. nampak best! ahh~

Lovely Bella said...

HEROICzero:hehehe best.. cube cari mase.. ermm.. jgn pure2 bz jerk..

Eka Yucika said...

rasa2 cam dh tgok citer ni aritu..HAHA...

btw, bila citer guna ejaan penuh, cam best nk baca :) :) :)

mahira oya said...

nak tgk...suke cite bg gelak nih

Lovely Bella said...

Eka Yucika: hehe btul ke? ok pasni guna ejaan penuh laa.. tq