Blogger Tegar

24 November, 2010

Day 3: Rindu yg Melantun-lantun!!!

Salam semua ♥ !!!

Alhamdulillah..perasaan aku masih lagi konsisten dalam menyahut cabaran 30 hari berblogging.. (perlu ke aku mention sampai hari ke-30?) .. dan tajuk untuk hari ketiga ini adalah gambar kawan-kawan aku.. sebenarnye die bagi tajuk gambar aku n kawan-kawan aku.. tapi ape barang buh gambar sendiri kan.. hahhaa..jadi gambar aku tu tak yah la yek..

Pada tarikh 9 November 2010, aku telah diarahkan untuk berpindah ke ofis di Cyberjaya.. sebelum ini aku kat HQ kat petaling jaya...of course la kan kengkawan aku ramai kat PJ berbanding di Cyberjaya. Demi tugas aku redha je laa walaupun banyak sebab yang aku memang tak nak berada di Cyberjaya ni.. Yelah kita ni kuli je kan.. ikut saje lahhh!

Tapi tak pe perpindahan aku hanya sementara sampai hujung tahun ni ( hope la) jadi aku akan tetap bersabar dan bersyukur aku tak di pindah kan ke sabah ke sarawak ke.. lagi haru kan..Pendek kan cerita aku rindu giler kat kengkawan aku kat PJ.. bagi aku dorang paling best aa.. walaupun stress ngan keje tapi kehadiran dorang memang menghantui menyerikan hidup aku..

Meh aku perkenalkan yek pada korang semua.. jika ada sebarang pertanyaan atau berkenan jangan malu dan segan untuk bertanyakan pada aku yek.. kaunter pertanyaan sentiasa terbuka..

 
Dari Kiri: Ain & Ika

Ha ini dua olang.. memang wajib la ada dalam kamus kawan aku.. hahaha dorang la kawan gi lunch.. kawan suka duka, ngan ika aku selalu bertepuk tampar laa.. cubit laa and macam-macam , lebam yang ada kat badan aku ni hasil karya si ika la.. 

  
genny da bomb a.k.a kak baini... rindu aku kat die sebab kalo aku stress ke ape ke.. kat die laa yang aku ngadu dulu.. mintak pendapat.. korang nampak muka cam suci je kan ... kan.. tapi pale die pun leh tahan gak gila-gilanya..

Ha dua mahkluk ni memang tak sah kalau tak bikin panas hati aku... terutama skali mamat yang kat sebelah kiri , asik nak cari pasal je.. kenalkan Alip! Yang sebelah kiri Ajoi.. lelaki konon-konon kacak di opis aku.. yang konon-konon jugak menjadi kegilaan gadis-gadis masa kini. wakakak tak leh blah aku buat ayat cenggitu.. jangan marah ye!

Awek ni nama kak Eja.. akak yang memang ada masanye beliau blur and selalu buat lawak spontan.. seorang yang ceria, suka menyanyi(leh gugur jantung kalau dengar die nyanyi).. and paling best bila dengar die gelak n bersin... sangat unik sekali.. memang payah nak cari.. 

Orang-orang yang aku tunjuk ini adalah kawan-kawan yang paling aku rapat kat opiss, nak tunjuk kawan yg lain macam ramai sangat je.. lagipun dorang nye tempat pun sebelah menyebelah je ngan aku kat opis  (di PJ).. and aku rase satu floor tuh bising pun disebabkan oleh mereka .. tanpa kalian komfem cam di tanah perkuburan rasanye... hehehe ..

Rindu giler kat korang.. siyesss!! tak tipuu.. aku bosan n terseksa zahir dan batin kat cyber! waaa.. Tunggu aku balik sane tahun depan oke!! hahahaha cam jauh je Cyber ngan PJ.. adehh lempang skit...

notakaki: Antara 6 orang kat atas tu, 2 je dah kawen cuba teka siapa yang dah kawen?? heheh

17 Org suka Komen..:

- zuriey - said...

ada yang single lagi tak..hehe

genny da bomb said...

uikk..tetiba muka akak ade..hahaha..

takpe..akak doakan bella dok sana terus...wakakakaka..gile kejam.. :-P..

hang on there..kejap je tu tgk sebulan dah nak abis pun..

e j a a z i z said...

waduh abell.....sempat lagi kenakan Org yer...anyway....saya pun rindu kamu bangat...dah lame tak dgr kamu celoteh.....*_^ miss u ..umuax

Queen said...

kat opis nik memang macam kat bilik mayat..hihihih

Lovely Bella said...

zuriey: ade2.. cuba teka... awatnyaa ade yang berkenan ke??

Lovely Bella said...

genny da bomb: haa.. cun x muke akak.. bella amik pic yg paling cun nih.. adehh bella akan bertahan !


ejaaziz:hehehe muaahh!! jugak!

Lovely Bella said...

Queen: hehehe.. btul2... bertmbah stress rsnyer kan...

Nurul Ain Hamdan said...

ehh spe dak baju hijau yg cute tu..hahahaa

mahira oya said...

day 3 byk gak diceritakan ni ek bella..

Lovely Bella said...

Ain: adeh.. mane.. mane? x nampak pun dak baju hijau..

mahira oya: ermm hehehe tgh berusaha nih.. chaiyok!

Jiha said...

kenal org di gmbar no 2 tu..hahah yg itu confirm dah kawin!anak dh besar pon..heheh

genny da bomb said...

amboi jiha..kalo ada yang kata muka aku tu muka tak kawen lagi mmg buta la..hahahah

hamzah ian said...

pj?? kat ne??

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kat opis akak nie..akak la penyumbang sora paling hebat..hahahah radio pun xsekuat akak klu nyanyi.. :P

Lovely Bella said...

Jiha: ya btul!! 10 markah hhehe

genny da bomb:hehehe akak muda lagi..

Lovely Bella said...

hamzah ian: pj jalan tandang.. tau?


Purplelicious Love: hehehe bella dapat agak laa..wpun kte tak penah bersua muka.. tetapi... dari raut pic akak tuh bella dh tau..

oya said...

ooo..rindu mereka ya..set plan g outing la