Blogger Tegar

10 November, 2010

Aku gila kerana kamu!

Salam semua ♥!

Hehehe sila abaikan tajuk ye kengkawan! Tiada kaitan lansung dengan aku or orang yang berada sekeliling aku...

Pada suatu pagi aku singgah ke kedai roti, saja standby untuk lunch nanti malas gila rasanya nak kuar dengan cuaca yang panas..Aku pilih roti yang biasa aku beli  roti yang ada sosej dalamnya dan chicken curry puff.. walau dimana kedai roti aku pergi pilihan aku tetap sama.

Jadi setelah aku mengambil roti tanpa melihat roti-roti yang lain.. aku ke kaunter untuk buat pembayaran..  tetibe aku jadi kaget.. dalam hati  aku berkate " eh dia ni macam ..."Aku lihat dia masukkan roti dalam beg plastik .. dalam hati aku berkate "pls bersuara.. kalo same komfem !" tapi malangnya mamat  tu tak bersuara walau sebutir pun... bisu kah dia?

Aku lihat dia dah buat pengiraan dan menunjukkan harga yang sepatut aku bayar.. aku terus kuar kan duit dari dompet dan bayar... aku melangkah pergi dengan hati yang kecewa...huhuhu... 

Sampai aku di ofis.. aku asyik terkenang mamat yang ada kat kedai roti tadi..muka nyer hampir 80% seiras dengan mamat yang pernah aku kenal waktu aku mula buat diploma.. lelaki yang berjaya menarik perhatian aku waktu itu.. lelaki yang sederhana.. tidak begitu kacak.. dan tidak begitu hodoh.. 

Aku terus mencari info beliau dengan meminta bantuan dari pacik google.. tidak jumpa sebarang FB maupun twitter... tapi ada berita sedikit yang meyakinkan aku tentang dia..Pelbagai halangan dalam aku mencari nya.. tapi akhirnya aku berjaya..Yes!!

Aku menghubunginya dan bertanyakan khabar tentang nya.. yang pasti dia bukan mamat yang kat kedai roti tu.. dan part yang tetibe aku rase touching ialah dia dah pun kawen.. 4 tahun dulu.. dan punya anak 2 orang.. huhu... aku terlambat.. waaaaa (drama).

Perlukah aku bersedih? tidakkan .. seharusnya aku gembira kerana dia bahagia.. betul tak? 
Bahagia aku akan muncul.. walaupun aku orang di sekeliling aku ramainya dah pun bahagia dan ada keluarga sendiri...

Aku gembira dapat jumpa or berhubung balik dengan orang yang pernah ada dalam hidup kita suatu masa dahulu.. dan lebeh gembira jika kita dapat bersahabat semula tanpa ada perasaan sakit hati atau dendam dari masalah dulu..

20 Org suka Komen..:

¶A.K.I¶ said...

ada tanda tanda ni sis bella akan berdouble! hahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahaahaahha...akak sangat xsuke jumpa lama2 punya orang..takut kenangan lama terimbas kembali..hahaha...

Lovely Bella said...

aki: huhuhu adehh.. tak rela diriku bermadu..

Purplelicious Love:hehehe akak tak perlu takut dah... nanti laki akak nak campak mane..

Queen said...

Itu yng terbaik..mencintai tak semestinya memiliki kan.. =)

Lovely Bella said...

Queen: btul2.. sy stuju sgt tuh kak..

ct fad said...

Kenangan lame tu kadang2 bole buat jiwe kacau..adoyai..pening bile teringat2 nih...

hamzah ian said...

hehe.. gud luck

EnO said...

wahh bella.. smpaii cm tuee skalii ko terigt erkk.. dh smpai opiss pun terpikir g.. ehehhee.. bgss la ko nieee... salutee...

Nurul a.k.a Riko said...

Bella...mudanyer mamat tu kawin yer... cepatnyer jodoh dia.

Ahkak doakan moga lepas nie Tuhan dekatkan jodoh Bella dgn yg tersayang.Amin.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

buang yg keruh ambil yg jernih...

Lovely Bella said...

ct fad:hahaha jiwe kaco.. adeh.. btul2..

hamzah ian:erk gudluck? nape?

Lovely Bella said...

EnO: heheh dh nak buat camne kene gi keje.. pas bli roti.. jd terbawak2 laa..

Nurul a.k.a Riko:Aminnn... sayang ahkak!!muaah!

Lovely Bella said...

men!t! senja: aku mmg duk amik yg jernih skang nih.. heheh

chentaMAYA said...

gua suka cara lu bela! gee~ lebey kurang sama dnegan gua~

Lovely Bella said...

chentaMAYA: huhuhu gua suka sama lu gak laa!! heheh

mahira oya said...

happynya die..tbe2 sy teringat crush..

Lovely Bella said...

mahira oya: crush? ngan sape tuh? hehe nyebok jerk kan..

- zuriey - said...

seronoknya dia..memang tak bek pun berdendam

iNA said...

bella ble nk kawen hehehe...lame aku tgu kad ko weh..xkn ler ehem...ehem...xbukak cte pape nie... :P

philip said...

cuba tanye hati bella apa yang bella mahu sebenarnye dr si dia yg bella cari selama ni?