Blogger Tegar

14 November, 2010

Idea Korang diperlukan!!

Salam semua !!

Apa kabar kalian semua? hope sihat hendaknya... ececeh.. baik pulak aku kan.. saja je bagi intro skema camtu..

Ok aku tak mahu nak merepek lagi sebab aku tau korang pun malas nak bace kan.. kan... Jadi aku straitght to the point la yek.. Aku perlukan idea pada korang tentang bisnes online ni.. Korang pun tau kan ramai gila skang yang jadikan internet ni bukan saja nak cari kawan, meluahkan isi hati yang terpendam  tapi nak cari duit lebih... btul tak?

Untuk pengetahuan korang semua, aku berblogging sebenarnya mencari dan mempelajari peluang untuk menjalan kan bisnes secara online.. dari hasil kajian aku memang leh menguntungkan la kalau bisnes secara online ni kalau kena pada produk yang kita jual dan cara kita market produk kita.. Contoh macam skang ni ramai yang jual tudung la, baju la , eksesori  dan macam-macam lagi. 

Jadi aku nak tanya pendapat viewer semua... apa kah barang atau produk yang korang rasa menarik untuk dijual dan belum ramai lagi yang jual  secara online?



Harap korang dapat memberi idea dan pendapat, komen dari korang sangat diperlukan.. bagi yang baru 1st time masuk sini dan tak tahu kat mana nak komen.. korang leh klik comment yang terletak kat bawah entry nih... 

Sekian, Terima Kasih.

notakaki: pengomen yang terbaik aku bagi hadiah tau... insyAllah..!


8 Org suka Komen..:

EnO said...

wah.. siap ader hadiah g tuee.. xcited niee nk bg cadangan.. hahahaha... aper kater ko jual keronsang n selendang.. sebabb.. aku susah nk dpt keronsang yg menarik n selendang yg ader 2 or 3 color tue... klu ader jual pun.. kain x best.. n mahal sesgt lakk...

mahira oya said...

alamak xde idea sgt plak..sbb da byk produk online kan skang..
stationary kot..

De'din said...

wah !
sama dgn hajat dedin lah
dedin juga sedang look foward 4 bisnes online
insyaallah kalo x dak aral melintang dedin nak jual baju..

apa2 pown kalo kak bella nk jual
kak kena dpt kan dulu pembekal
yg boleh bgi harga yg betul2 murah

dan pastikan selepas postage dan delivery..
harga nya tetap terendah...
cnth nya:-
kalo kat kedai harga rm 30
pastikan harga akak 29 atau lbh rendah..

dan yg lbh pnting pastikan ada untung !

ikhlas dri dedin yg sedang terdesak untuk duit !

p/s: dah kaya jgn lupa dedin !

e j a a z i z said...

alif kata : try jual orang
ain kate : jual shawl, jual baju ibu mengandung
ajoi kata : "daripada dulu lagi bella dah tanye benda ni dari saya akak"
kak eja kata : jual accesories coz i'm attached to that! huhuhu

Lovely Bella said...

EnO: huhuh ade byk beb org jual.. ko kene byk buat blogwalking lagi hehehe

mahira oya: stationery eh.. hehehe thanks dear!

Lovely Bella said...

De'din: hehehe time kasih atas komen mu yg pjg lebar.. skang nih mmg tgh cari supplier yg jual murah sng je tuh.. cume produk ape itu.. yang x pasti lagi..

Lovely Bella said...

ejaaziz: heheh org len tuh x de tgn eh x leh taip sndiri eh.. alip: jual orang sgt menarik.. ko leh aku jual x? ain: hehehe ok2 tq2.. tapi baju ngandung susah nak cr saiz nanti ajoi: x yah jawab la lengkali ajoi! habuk pun x de.. kak eja: hehe bella pun ade pikir eksesoris.. heheh thanks sume!

- zuriey - said...

dapat hadiah pengomen terbaik..tak boleh jadi ni