Blogger Tegar

07 November, 2010

Girls !! Put u records on!!

Salam Semua ♥!

Hari ahad yang sangat best!! dapat relax kan diri dalam bilik.. aku bangun awal dah tapi aku malas giler nak keluar dari bilik rasanye.. bukan senang nak memalaskan diri asyik -asyik kena buat-buat rajin je kan...kerja.. kerja.. kerja... kerja sampai nak update blog pun dah tak sempat.

So apa yang aku buat dalam bilik dari tadi... ermm.. macam-macam.. yang pasti aku tak tido.. hehehe korang percaya tak? aku bangun awal tau pagi ni..  tak leh nak tido lama-lama nanti sakit kepale plak.. jadi aku pun mengadap la laptop aku yang tak berapa nak canggih ni... aku bukak sana sini tak da pun yang best nak update blog takde idea.. tetibe aku teringat sebuah lagu ni.. memang setiap kali aku dengar lagu ini aku rase tenang and happy.. aku tak sure korang rase yang sama ke tak.. tapi lagu ni bukan lah lagu baru..

So aku pun search la mencari lagu ni.. Put your records on by Corrine Bailey Rae... video klip dia ada aku ambil kat you tube..tak tau la kalo korang pernah dengar tak lagu ini..


 

Three little birds, sat on my window.
And they told me I don't need to worry.
Summer came like cinnamon
So sweet,
Little girls double-dutch on the concrete.

Maybe sometimes, we've got it wrong, but it's alright
The more things seem to change, the more they stay the same
Oh, don't you hesitate.

Girl, put your records on, tell me your favourite song
You go ahead, let your hair down
Sapphire and faded jeans, I hope you get your dreams,
Just go ahead, let your hair down.

You're gonna find yourself somewhere, somehow.

Blue as the sky, sunburnt and lonely,
Sipping tea in the bar by the roadside,
(just relax, just relax)
Don't you let those other boys fool you,
Got to love that afro hair do.

Maybe sometimes, we feel afraid, but it's alright
The more you stay the same, the more they seem to change.
Don't you think it's strange?

Girl, put your records on, tell me your favourite song
You go ahead, let your hair down
Sapphire and faded jeans, I hope you get your dreams,
Just go ahead, let your hair down.

You're gonna find yourself somewhere, somehow.

'Twas more than I could take, pity for pity's sake
Some nights kept me awake, I thought that I was stronger
When you gonna realise, that you don't even have to try any longer?
Do what you want to.

Girl, put your records on, tell me your favourite song
You go ahead, let your hair down
Sapphire and faded jeans, I hope you get your dreams,
Just go ahead, let your hair down.

Girl, put your records on, tell me your favourite song
You go ahead, let your hair down
Sapphire and faded jeans, I hope you get your dreams,
Just go ahead, let your hair down.

Oh, you're gonna find yourself somewhere, somehow  



Waaa bila aku dengar lagu ini.. sempat la aku berangan macam-macam...hehe memang orang pemalas macam aku , kalau dah duduk dalam bilik tak sah kalo tak tido.. if tak tido pun.. berangan je laa.. sambil layan lagu... korang macam tu gaks ke?


13 Org suka Komen..:

Encik Tikus said...

jangan nak berangan sgtlahh, keh keh *lama tak singgah sini

Lovely Bella said...

Entik Tikus: hehhee sukati laa.... :P

- zuriey - said...

lagu lama2 kallau layan balik best gak

Nurul a.k.a Riko said...

Cuaca pagi tadi pun sejuk jer kan? Mmg besh kalo dpt santai2 dlm bilik.... cam Bella nie...he.he..he..tingat masa time bujang dulu.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

berangan sekali sekala...
ape salah..
hehehe...

Lovely Bella said...

zuriey: btul2.. suke lagu lame lagi dr skang.. lagu skang kureng skit..


nurul aka Riko:heheh tuh laa.. time bujang je kan dpt bt camnih.. huhuh..

Lovely Bella said...

men!t! senja: heheh aku bukan skali skala.. .dah slalu sgt dah nih

mahira oya said...

suke verangan

ct fad said...

sesekali layan lagu lame..memang blh relese tensen...
tapi aku suke lak dgr lagu bila cinta shahir ngn adira nyanyi..swett sgt...

HEROICzero said...

layan la plak lagu neh.. eheh.

LIP (^_^) said...

masa zaman single mingle memang ske berangan gak...ahaksss..

Lovely Bella said...

mahira oya: meh kt berangan sll mane tau jadi kenyataan ke kan..

ct fad:hehehe shahir mmg sweet erk.. heheh

Lovely Bella said...

HEROICzero:hehehe cam x sesuai je kalo ko layan lagu nih.. adehh


LIP(^_^): ermm.. skang akak dah kawen pun leh ape.. berangan2..