Blogger Tegar

14 January, 2011

Bijak dari Bos? Baguskah?


Aku tengah mencuri masa di waktu kerja untuk menaip entry ni..( jangan tiru aksi ini, gaji di bayar untuk bekerja bukan berblogging) hohoho.. aku nak meluahkan rasa yang terpendam di hati ini.. hehehe...

Kalau dari tajuk tu pun korang leh agak dah kan.. apa yang aku nak membebel kat sini... Sebenarnya.. aku menyesal pun ada.. kenapa? sebab aku rasa aku bijak?? hahahaha gila perasan kan..  tapi kalau aku tak bijak aku  tak susah rasanya.. tentu bos takkan menyusahkan aku ngan kerja dia assign kat aku.. betul tak? kalau aku blur and lembap komfem bos aku tak percaya and malas nak layan aku.. and komfem gak aku tak berada kat tempat aku sekarang nih.. hohoho ampun kan hambaMu yang takbur nih.. 

Leh kata semua kerja kita buat, HR, admin, PR, customer service , project management, semua la.. cleaner je kot belum lagi.. Aku tau korang kat luar sana mesti rasa apa yang aku rasakan.. 

Bila aku tengok orang yang rapat ngan dia yang menjadi orang kuat dia semua nya yang  kaki dot dot dan dot.. dot lagi.. dan dot dot lagi..  ( malas aku nak taip wording² tuh) Dan yang paling penting kriteria yang utama yang boleh buat bos suka and ngam ngan bos aku ialah kau kena kurang bijak dari bos! Itu pasti! betul tak??  sebab bila ada kriteria tuh.. bos pun tak rasa tergugat and dia suka ja kalau orang ikut je apa yang dia nak..

Aku menyesal  juga bila aku ada kemahiran dalam sesuatu benda , aku dipergunakan hanya kerana ko mahir dalam bidang tu.. semua orang nak ambil kesempatan.. tapi sebab aku tak de kemahiran yang dot.. dot.. dot tuh.. aku tak disukai tapi hanya diperlukan untuk kesenangan dan kepentingan orang lain...

Kalau la aku ada rezeki kat tempat lain, perlukah aku tunjuk yang aku bijak atau aku patut buat cam blur,. blur jer ? Kata korang cam mana?

18 Org suka Komen..:

mardhiah ismail (: said...

better jadi diri sendiri :)

Chapit Zulkefli said...

tabahkan hati yea.. ♥♥

Hantu Kak Limah said...

Bese le tu,lumrah dunia,yg kecil terus dikecilkan...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

be urself...

Nurul a.k.a Riko said...

kat maner2..politik kt tmpt keja nie mmg ada.

bagi pendapat ahkak...just be yrself! Good luck dear.

Lovely Bella said...

mardhiah ismail: huhh dh lame x nampak :p

chapit: heheh ok , akan ku tabahkan diri ini

Lovely Bella said...

Hantu Kak Limah: ermm.. bukan kecik dah lagi nih.. hehehe


men!t! senja: :) baiklah...

Nurul akak Riko: tu la kak.. mungkin dh lama sgt duk situ.. dh jadi bosan n menyampah plak..

oya said...

depends jugak la kot...
boss perangai mcm ape kan..

.:: dieylah :: said...

best nye dh keje...huhu..papapun ol da bes.. sabr jela..kalo da rezeki lbh baik nnti tu fikir2kan kemudian k... ^^

HEROICzero said...

yang penting, ikhlas dalam bekerja.

*cewaah! HAHA!

Lovely Bella said...

oya: hahahha tau x pe

dieylah: ehheheh bes lagi belaja!

HEROICzero:wah wah wah... hehehe

mizz sue said...

JADI DIRI SENDIRI TAU

ANATI SOKI said...

kalau ada kelebihan kita tunjukkan untk kebaikan diri sendiri tapi jgn niat untuk menunjuk2 tapi tetapkan niat untk maju kehadapa.. insha-allah... :)

anat fllwo kamu ek :)

tity said...

just be ur self..xperlu lah nak ber-dot-dot-dot tu semua..tp apa pun kita buat, kena sabar ek... :)

- zuriey - said...

tunjukkan yang ko pun boleh..

Anonymous said...

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Cinta Misteri said...

hahahaha...samalah...
Akak punya boss lagi mcm harem! dia jer yg bagus kat dunia ni padahal 1 kojer pon kalau bagi kat dia trus hancus.
FYI, kat tempat keje akk takda 1 manusia pun yg perangai membodek boss. Kitorg sumer mengutuk boss secara terang2, smpi budak2 practical pelik tengok kitorg yg sepakat ni termasuklah "C" & "I" sama2 kutuk boss "C"ina y sengal tu

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/