Blogger Tegar

21 January, 2011

Does he love me?? Part 2

Jeng.. jeng.. 

Seperti yang di janjikan aku buat sambungan untuk entri kat bawah ni.. Alang-alang idea tengah nak ada ni.. Moh kita lihat ape lagi ciri-ciri lelaki  yang menyanyangi diri korang sepenuh nyer.. bukan separuh, suku ke.. tapi sepenuhnya..


4.Dia mendengar



Ha.. part mendengar ni paling penting beb.. dan korang pun tau perempuan suka bercakap... dan lelaki aku rasa macam payah sikit laa nak dengar.. especially kalau duk membebel² benda yang sama ja.. Dan spesis² yang suka mendengar ni memang jarang² ada, 

Lelaki yang mendengar ni bukan  'You command, he obeys'.. tapi bila korang bercakap dia dengar dengan penuh minat dan mata dia fokus kat korang.. bukan kat television, bukan kat dinding or surat kabar atau majalah.. Bila korang perlukan pendapat dia sedia memberi respon dan idea untuk korang rasa hepi dan tenang..

5.  Dia memuji


Dia perasan korang memang "berusaha" mencantikkan diri waktu bersama dia.. Dia notis oke! heheh and dia akan puji bila dia rasa korang sangat cantik pada hari tuh and selalu memberi pendapat apa yang lebih sesuai korang pakai pada pandangan mata dia..

Tak terkejut juga kalau memang ada lelaki yang ego dan tak nak puji pun.. heheheh bukan sebab dia tak sayang.. tapi.. ermm tu korang kena tanye sendiri la k.. huhuhu pasti nya lelaki ada jawapan yang tertentu untuk persoalan tu.

Perempuan, aku rasa memang suka di puji.. walaupun  kalau setiap kali di puji kita akan buat macam ni " eh tak de laa.. i biasa je".. " mana ada cantik.. biasa je ni" or " yelaa tuh.. nak jaga hati i la tu"..  Ha apa kata lengkali mengaku je cam ni " owh yeke i cantik .. i dah tau dah...thanks k" ( sila lempang aku kalau sampai).


6.  Dia take cara pasal korang.


Dia amik kesah dengan semua benda yang berlaku kat korang , tak kesah la waktu hepi ke sedeh  ke sakit ke sehat ke.. dia selalu nak amik tahu. Lebih² time sakit la kan.. dia jaga korang amik berat make sure korang sembuh cepat.. sebab kalau korang murung or sedih dia pun akan turut rasa kesannya..

Dia akan risau pasal keselamatan korang dan sentiasa pastikan yang korang sentiasa selamat.. waaa cam superhero dah kan.. 


Hehe.. ada lagi ni tapi kalau aku duk membebel panjang² kat sini aku cam tak konfiden je korang akan baca.. aku sambung part 3 nanti oke! boleh kan?? 

28 Org suka Komen..:

oya said...

part take care tu aku sokong

mardhiah ismail (: said...

hehe bf mcm tu mesti best kan :)

Ungu said...

ini betul.

bf=superhero=babysitter.

Adlan Solis said...

err...no komen.haha

ciQu said...

hahah..
kang tu dah tak pasal2 dapat tips free2 jer.XD..
lepas ni kene r apply ilmu nih. mane tau dpt takle sorang cik gadis. XDXDXDXD

Lovely Bella said...

oya:hehe time kaseh atas sokongan anda

mardhiah ismail: tuh la huhuhu mmg best kalo dpt..

Lovely Bella said...

ungu: erk babysitter.. heheh


adlan solis: nape no komen plak.. hehehehe


ciQu: hahhaha praktik tuh penting~

ANATI SOKI said...

take care tuh yg paling best tuh.. heheheheheh

rossoneri said...

hmmmm xtau nak komen apa..hahah. kalau dapat macam ni fuh memang bersyukur sangat2...hahah..sbb typical malay guy 'ego n kuat jeles' lalalalaaaa

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

agak2 ade xsikap tue kat aku eh...

azalia hjsalleh said...

setuju dgn semua tips nie
tp dari pengalaman i , basically dorg nie hanya suka bukan cinta ;(

so yg perempuan x boleh la terus rasa laki tuh cinta kat kita sbb dorg hanya suka na berkawan x lebih

maCy said...

dgr, tc. tu sokong ;D

Whoopz said...

gwa xde gak ciri2 tu.. x rawks ar r0mentik2 nih.. :)

Ieqa Swetluv said...

alo x jumpa lagi pun org yg nak wat kita cmtu huk3 T_T

HEROICzero said...

HAHA! main part2 plak! ngelat2!!

*ah semua ade ciri2 neh. semakin positif~ cewaah!

Imran nyambek said...

gua rase macam gua ade semua tu..haha

Wan Gerrard said...

gerarrd buat semua tu kt sharifah amani :P
ok x?hehehe

- zuriey - said...

tak jumpa lagi si dia..huhu

Lovely Bella said...

ANATI SOKI : ermm..ade yg care tapi kejap jerk.. pd awal perhubungan je.. btul x?


rossoneri : ego n kuat jeles kan.. ya tepat skali.. itu yg aku rs gaks! :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫: aku agak2 cam ade jerk heehhehe

Lovely Bella said...

azalia hjsalleh : ermm bg aku plak.. maybe ade yg cinta tapi x leh nak kekalkan perasaan tuh .. hehehe


maCy: heheh thanks atas sokongan kamu itu... heheh

Whoopz: erk.. ade gak mat rock yg romantik do....heheh

Lovely Bella said...

Ieqa Swetluv : alalala... cian die.. hehhe kt pun x sume pun dpt.. sikit2 jerk.. tp syukur gaks! :)


HEROICzero : ye laa tuh ko ade.. aku rase cm x jerk.. heheheh udah2 ler nak perasan .. heheh

Imran nyambek: bagus.. konfiden tuh penting! hahha

Lovely Bella said...

Wan Gerrard: untung aaa sharifah amani...hehe


zuriey:heheh nanti jumpe la tuh..

.:: dieylah :: said...

nak bf camtu tp xde la pulak nk bekenan ngn diri ini..hehehe...

betul2..suka tips ni... ^^

nadzirah razalli said...

haha..aku pun tgh mencari seorang insan ni..tapi betul la..lelaki ni ego sket..kdg2 dy saje je nak uji..kan kan ?haaha

Nurul a.k.a Riko said...

seram semacam ajer kalo ada budak officemate terlebih caring kat kita...geli pun ada...nak muntah ijo pun ada...wek..wek..wek.


My dear..apa beza SUKA & CINTA...explain sikit..he.he..he..bulih ker?

Lovely Bella said...

:: dieylah ::: huhuh aku pung nakk bf cmni gaks!!! huhuhu


nadzirah razalli: mane yg berkenan di hati kite tuh laa yg byk bg dugaan kt kite nanti.. huhuhuh... sbr.. sbr..

Nurul a.k.a Riko :ofismate? huhuhu agks geli kan laa cm tuh.. kalo en suami yg caring x per gaks..


hehehe suka & cinta.. ades kene cr idea ni kak nak merepek.. akan di pikirkan..hehheh

Eazy Izzuddin said...

listening penting...
xD

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/