Blogger Tegar

19 January, 2011

Does he love me?? Part 1

Salam Semua!!

Bersama kembali dengan doktor cinta tak bertauliah ni.. Hehhehee...

So hari ini tajuk entry, does he love me?? entry does she love me?? nanti aku buat entry lain eh...entry kali ni khas untuk kaum perempuan di luar sana..Ececehh!! ada rasa cam nak lempang aku tak? aku kawen pun belom.. tapi apa² pun korang layan kan saja eh...penuh kan ilmu di dada tuh.. hehehe

Bagi yang bercinta.. tentu kadang² korang ada tertanya² sama ada eh.. betul ke dia sayang aku? Dan aku pasti korang yang kaum perempuan ni rasa memang payah nak paham lelaki kan.. betul tak dan kita pun sebenarnya dah sedia maklum yang bukan semua lelaki pandai untuk mengekspresi kan apa yang dorang rasa.So maybe aku leh bagi la beberapa petunjuk dari sudut pandangan aku... jeng jeng... hohoho..


1. Dia memberitahu 

Kebanyakan perempuan tahu yang dia di sayangi tapi dia lebih suka nak dengar selalu dari mulut lelaki. Lelaki mungkin tak boleh nak cakap the actual words tapi dia cuba untuk tunjukkan secara tersirat yang dia sangat beruntung bila bersama dengan korang. Contoh? ermm lain orang lain cara..Tu korang kena pikir sendiri...

Dan sangat beruntung la kalau korang dapat bf or suami yang selalu sebut tiga perkataan tuh.. Untung laaa.. hahahaha



2. Dia menunjukkan

Some men aren't exactly good with words and expressing their feelings. So dorang akan pilih jalan sendiri untuk mengekspresi kan.. dia akan cuba buat perkara kecil atau besar ( kalau korang sedar) untuk tunjukan secara tidak lansung yang korang bermakna dalam hidup dia.

Contoh kalau yang dah kahwin dah ada anak kan..  dia tolong korang masak ke bagi korang relax skit atau layan anak² so that korang leh relax.. (pandai² kan aku ni)

And kalau tak kahwin maybe dia bawa ke tempat yang korang suka pergi or beli kan sumthing walaupun hari tu bukan birthday korang..

Yes, you may need to hear the words from him, but have you never heard that 'actions speak louder than words? '




3. Dia Heppy bila ngan korang

 Dia selalu ingat and bahagi masa dia untuk bersama korang walaupun sesibuk mana dia.. sebab walaupun dia ada problem or stress dia akan cari korang untuk dia rasa tenang and heppy.. And If dia tak cari korang and suka spend most of the time ngan kawan² dia berbanding korang itu tandanya dia tak heppy atau selesa bila dengan korang.. ( huhu betul ke eh.. ini apa yang aku rasa tau)
Yang keEmpat and seterusnya aku sambung nanti eh.. Boleh??

heheheh nak cari idea jap... huhu tetibe aku rase pelik nape aku (perempuan) buat entry nih... hahahaha.. adoi.. bukan patut aku bagi pandangan dari sudut perempuan ke.. adess!

sumber gambar: pacik google!

24 Org suka Komen..:

Encik Tikus said...

nanti buat untuk pihak girl pulak bole ? hehe

Zura said...

selamat bercinta...

Anitadahahs said...

alah. yang number 3 tu!
betul ke dia tak hepi dgn kita? sbb tu asyik spend masa dgn kawan2 je. omg! omg!

Lovely Bella said...

Encik Tikus: huhuhu baiklah.. nanti aku try tau!!

zura: selamat jugak!

Anitadahahs: kalo sepanjang masa je.. kalo kadg2 die lepak ngan member .. ok ape.. hehe

ANATI SOKI said...

ngeee.. entry nih comel. anati soki like this

maCy said...

sengih2 je macy baca entry dr cinta no.kui3

Lovely Bella said...

Anati Soki: i like u too.. :)

maCy: sengeh2 cam kambeng eh...heheh

HEROICzero said...

ish jangan bagi kantoi boleh x?

De'din said...

macam pengalaman owg dah banyak kali couple ja !
hehe
:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

L.O.V.E.

Shukri Mohd Ali said...

hai dokter. hati saya masih lagi belum pulih dari ditikam kekasih lama. apa ubatnya? hahaha.

nice entri =P

Un Phat Lee said...

haritu die cakap kat gua...one four three.apakah maksudnya itu?arrggh

aleen aiden said...

mcm xsesuai plak dgn alin.
p/s : saye blom ade hencek boyfie. :P

aleen aiden said...

owh,xpe.saye tggu en3 utk perempuan la nnt.hu3 :P

Lovely Bella said...

HEROICzero:hahahha.. kantoi ape sal lak?


De'din:aik mane tauuu ni....! hehhehe

men!t! senja: :D

Lovely Bella said...

Shukri Mohd Ali : ouuucch!!! di tikam..menusuk ke kalbu x? hehehe

Un Phat Lee : mungkin.. i hate you... hahhahaha


aleen aiden :erk tunggu entry pmpuan... maksud does she luv me? omg!! hehehe

Nurul a.k.a Riko said...

he..he..kiut betul entry kali nie. Well done Bella!

lagik satu ahkak nak tambah..."Jangan Biar Ada Hati Dalam Taman" for those yg dah berkahwin. Kena cepat2 sembur racun perosak serangga...nanti mulalah akan jadik cam lagu "Kekasih Gelapku" tak pun.."Teman Tapi Mesra"...kan..kan...Doktor Cinta.

Lovely Bella said...

Nurul aka Riko: hahhaha stujuu!!!! jenama ape eh kak racun perosak serangga tuh..

Hantu Kak Limah said...

emmm tapi aku rase nk gelak bile si die cube nk luahkan 3 perkataan tu...huhuhu..macam gelis jer...kakakakkakaka...meremang bulu rome jap..tu kalo aku la kan...

Lovely Bella said...

Hantu Kak Limah: geliss?? waaa giler x romantik kan... heheh..

pembaris said...

Kalau lelaki dah mula buat sesuatu,janganlah start kondem.sekali dulu kutuk boleh, lepas tu segala2 yang sweats akan di stop

nadzirah razalli said...

hi bella !!hehe..dah lame tak menjenguk ni..sibuk sket..humm..aku rasa kan x semua lelaki yang suka spend masa ngan kwn dyorang tu x interested ngan awek dy..mungkin dy juga perlu masa utk bsame ngan kwn2..kan kan :))

Lovely Bella said...

nadzirah razalli: heheheh mmg btul.. x kan die nak berkepit je ngan kite.. tapi kalo most of the time die suke ngan kawan dr kite.. wpun dlm keadaan hepi, sedeh n len2.. huhuh theres sumthing wrong kan.. kan.. kan.. heheh

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/