Blogger Tegar

25 January, 2011

Serius Bangang!!!

Beberapa hari ini aku terima banyak panggilan dari no yang tak di kenali. And aku memang tak suka nak angkat no yang bukan dalam phonebook aku. 

Disebabkan aku tak angkat call aku terima msg dari seseorang:

Unknown: hai bella
Aku: sape ni?
Unknown: Kwn tagged. bella tgl no so sy col la.  you kt mane
Aku: Kwn tagge? i mane ade acc tagged?
Unknown:  Ni sape <--- dia tanye aku sape??? aik?
Aku: Bella. I yg ptt tanye u sape? n mane dpt no ni! <--- menunjukkan yg aku serius k
Unknown: Dlm tagged awak la. sy br add awak. bley tak nk kwn ngan awk
Aku: Sy takde tagged la!
Unknown: Abis sape letak no awk kt ctu
Aku: Kat tagged ke? Sy x pernah ade account tu. Leh bg details x?
Unknown: Sy br add td x approve. awk kt mn 

Aku stop sampai kat situ.. so aku  try search kat tagged. Pasal nama bella lingkungan umur 23 until 26 tinggal di malaysia.... So aku jumpa laa beberapa yang match ngan apa yang aku cari then aku jumpa ni..




Member since 30 October 2009?? gila lama dah kan... Aku tak paham laa nape perlu ade orang yang nak create account atas nama aku dan ko pampang no telefon aku..!! Gila ke ape?? Kalau ye pun ko nak guna orang lain nye profile tak yah susah kan aku boleh tak?? Seriously insane!!!

Aku tak leh nak delete account ni sebab bukan aku yang create. and memang agak bangang jugak laa bila ko tengok profile ko sendiri kat tagged .. yang orang lain create.. and sume nye  lansung bukan aku!!

Aku perasan sume details dia ambil dari blog and fb member aku.... Korang, Apa yang harus aku buat?? aku leh jadi gilaa bila orang duk call siang n malam... 

Untuk orang yang telah create kan tagged untuk aku... thanks banyak² eh buat phone aku berdering² ngan lunak nye... ( control emo.. fuh).. tunggu saje pembalasannye.. hohohoh(gelak jahat)

36 Org suka Komen..:

EnO said...

mak aihh bella.... mmg hot toll citerr ko... sapee la yg buatkan.. mesti memebr2 or musuh dlm selimut punyee.. sbb diee tauu no tepon ko.. ermm... dasatt tol nieee

Akmakema said...

huhuhu. bahaya nih. mcm account btul dah.

Queen said...

memula ngeri..pastu rasa lawak sikit..pastu rasa nak lempang orgyang buat tu..

ngeri - sebab org skangberani2 die je nak menyusahkan org sampai gitu sekali..buatfake id...

lawak - lawak la pulakkan..sebab tgk profile sendiri yg tak pernah di create..

lempang - sebab totally annoying la letak dalam tu....siap semua details smeua kan...


bella try report dekat TAGGED... mcm FB la..kita boleh report kalau org buat fake id guna smeua detail kite kan...try la..mana lahtau boleh delete,...

simpati dgn bella

! Nurida Ardy said...

ayoyo...gila kentang la itu olang..u kasi report sama itu tagged la...setel punya..ish3..

mardhiah ismail (: said...

pehh mmg bangang !

Chapit Zulkefli said...

omg. kest berat dah ni. pencurian identiti. mmg rse xselamat la =="

Lovely Bella said...

EnO:ermm..aku pun x sure aku ade musuh dlm slimut ke x.. check slimut cam x de jek.. hahahah

Akmakema: heheheh mcm real kan.. cuma profile die jerk.. ntah pape ntah..

Queen: bella baru je pas report kat tagged hope settle aa pasnih.. huhu

Lovely Bella said...

! Nurida Ardy: sulah report.. baru jap nih.. hehehe


mardhiah ismail (:: tauuu tak per.. bangang yang melantun2 kan..

Chapit Zulkefli : pencuri akan di dakwa..huhuhu

Encik Tikus said...

sampai macam tue sekali, ape kata kalau buat report ?

pembaris said...

mengalahkan artis ada fake account.hehe.no telefon tu pakai lg..??hmmm

Lovely Bella said...

Encik Tikus: report kt ne? kat tagged dh report dah? tgh tunggu feedback

pembaris: huhuhu no tuh guna laa.. kalo x den x bising kt sini.. hehhehe

AISHA INANI said...

memang la rimas kan nak angkat phone org kita tak kenal....
aku pon kadang2 mmg tak ngkat teros.
hehe.

Nurul a.k.a Riko said...

kena pakai no. henpon barulah lepas nie...susah gak kalo asyik dpt incoming call yg kita tak kenal kan..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xreti hormat org langsung....

oya said...

tipu kot tu..pd hal membe bagi no..

Lovely Bella said...

AISHA INANI: mmg aku mls tahap gaban bab2 no yang x di kenali.. kang merepek2 bende len..


Nurul a.k.a Riko: huuh tuh laa bella akan bt if keadaan makin worst dan bella try bt report dulu..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ tau x per... mmg dh hilang rs hormat dah ni


oya: maksudnye cmne?

e j a a z i z said...

ther~~~~ heard it...erm..whut an insane OR psycho...do sumting..block or report...sab0r bella...tu either dia minat sgt kat awak atau dia tu nak jadi diri awak yg glemer..ahaks...

Lovely Bella said...

ejaaziz: hhahaha minat sgt?? damn.. bella x rase mcm tu, dr ape yg die buat lebih kepada unsur nak menyusahkan idup bella.. bella dah bt report kt cybersecurity and tagged.. hope selesai sumenyer..

ciQu said...

huh.. bahaye ah kanak2 zaman skrang.. bende macam tu pon nk buat..lame tu dari tahun 2009 sampai 2011. ntah ape yg die buat pon xtau. psyco gilak.

Aujinz said...

ehh??.. itulah bahayanye menatang social nie..

tak leh report ker??..

maCy said...

gila. report2 cepat. if macy mmg selalu search nama sendiri skali skala tgk mana2 naik. report ea bella~

bighagenjo said...

pehhh! dasat... ni mst org kenal2 jugak ni yg buat.

Adlan Solis said...

o mai...rasenyer..ade org kenal anda la yang buat profile ini Cik Bella.. mungkin sangat kenal anda!..who knows..atau just stalker mana ntah very the psycho nak buat fans page anda? huhu..kalau dah buat repot ok la.hope takde stranger caller lagi..huu

nurayunni said...

nie msti sbb comey sgt kot..~~yeay!

.:: dieylah :: said...

takutnyer...ada gak org sggup wat cmni kn...mmg bangang! ^^

n i k l i s a said...

adoi. macam macam aah.
xboleh bla wat akaun orang lain.
mesti die xda kerja sangat kan?

double bangang!

n i k l i s a said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Lovely Bella said...

ciQu:kanak2 zaman skang?? veteran kah kamu? hehehe


Aujinz : mmg menatang social ni sll dislh gunakan.. dah report dah..

Lovely Bella said...

maCy: tuh aa.. pasni kene jage2 .. x pernah terpk pun ade org nak bt fake acc nih.. heheh dah report.. thanks

bighagenjo : aku pung rase cmtu.. siapakah bahlul itu?

Adlan Solis:fans page?? ades tidak rsnyer.. mmg org nih sah gilak nya!

n i k l i s a: rasenyer ni mmg keja die tiap2 hari.. hehehe

Lovely Bella said...

nurayunni: erk.. oowwhh tidakk.. hehehe


.:: dieylah :: sanggup!! huhu org ni mmg dh hilang kewarasannye.. hehehe

nadzirah razalli said...

eeee..bengong betul..ade la tu org2 yg nak kenakan ko tu..bahaye seh !

Zura said...

sapa lah org yg create tue...tp xpe bella...glemer kejap.. :)

ANATI SOKI said...

ko bg je bella.. ko maki je mangkuk hayun yg wat account tipu tuh. grrrr... hehhehe

Lovely Bella said...

nadzirah razalli : tuh la.. huhuh fuh sabar.. tarik napas.. lepas pelan2.. hehehe


Zura: hahaha glemer yg menyakitkan jiwo dan raga!

ANATI SOKI : heheh kalo jumpe nih.. mmg aku dh bagi je... mangkuk tingkat tul!

senyum cinta said...

ley kan cm tu ...dsyt..

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/