Blogger Tegar

08 July, 2010

Aku mamai !! adoi

Jom senam!!! bangun cepat... meh kite lompat bintang! 1.. 2.. 3.. 1 lagi.. heheh terpakse menyenamkan diri yang malaih tahap cipan nih... cuace yang mendung x sejuk x panas buatkan aku liat giler nak gi opiss... adekah kalian pun merasakan ape yang aku rase??

ni die lompat bintang... aku amek gambo dr pacik google.. tp korang jgn lompat ober sgt yerk nanti sakit ke patah ke ape² payah


Semalam aku tido lambat... sebab bukan pi dating ke ape.. tapi housemate aku baru pulang dari keje... dlm nak dekat kul 12am camtuh.. pintu bilik die terkunci and kunci x de.. jadi konon² nak bukak laaa
pkai kad.. alaa cam mase blaja dulu gune kad bukak pintu.. korang penah buat x? tapi x berjaye.. kemahiran tuh sudah tak de lagi dlm diri ku ini.. lantas.. kami buat keputusan nak jahanamkan laa tombol pintu... pergghh mmg berpeluh2 laaa nak buat... yelaa umah bujang mane ade peralatan sgt kan.. jadi kopak laa gune screwdriver n lesung batu.. (cube korang imagine kan yek) hahahhaa... Tapi berjaye gak laaa.. membuka pintu tuh... and tombol tuh pun dah x leh nak pkai balik.. huhuh ganass..


Then aku pun menidokan diri.. dan di sebabkan oleh ketidak cukupan waktu tido seperti biase... aku pun bangun ngan malasnyer menuju ke bilik air .. and dlm 5 minit gaks laa aku bertapa sebab rs sejukk aku pun amek laa berus gigi.... then dengan mate yang separuh bukak nih.. aku pun masukkan laa berus gigi dlm mulut...


Aik.. asal rase pahitt nih... rase nyer ubat gigi aku rase cam manis² skit.. ade rase pudina² skit.. nih mmg rase pahit.. macam panadol soluble.. heheh.. yeke pahit.. Chet!! aku buh pencuci muke aku kat berus gigi... adehh! sengal tull.. x pnah lagi kes aku mamai ketika di bilik air nih...

Pas selesai aku mandi.. aku pun nak bersiap laa nih... ngan cepat² aku siap sebab aku nak rebut parking kt opis... then dah siap sume.. aku pun nak blah laa... tp aku sempat laa nengok cermin buat kali terakhir.. korang tau x.... aku x pkai kainn punn!!! Kain baju kurung oke! huhuhhu asal aku nih... kalo laa aku pi keje tadi .. ngan x de kain.. bayangkan laa camne.. !!! cepat bayangkan...

So ari nih.. adalah hari mamai aku... huhuhu... oke laa aku nak pi buat nescafe nak segar kan mate aku yang x bape nak segar nih...

Daaa...


14 Org suka Komen..:

¶A.K.I¶ said...

waahahahhahaa!!
kte sme..
mlsnye nk bgn pg td sis!
tp xde la mamai cm 2 skali!
eheekk!

humaira said...

hehe..kalo bygkan balik ubt gigi tertuakr ngna pencuci muka msti cam..erkk..hehe

Lovely Bella said...

aki: heheheh nih pun baru 1st time mamai2 yg kronik nih...

Lovely Bella said...

humaira: ubat gigi colgate wane putih.. same ngan pencuci muke.. x sedar bile mase amik pencuci muke.. hhuhuh tindakan di luar kawalan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ahhahaaha nasib baik perasan seblum kuar umah..kot dah kuar umah baru perasan xpakai kain..xke haru...

Lovely Bella said...

purplelicious: huhuh.. tau x per kak.. mmg malu besarr laa bella ari nih kalo x pkai kain gi keje!!

Queen said...

ahaha...ko ni bahaya lah..ahahhaa

Lovely Bella said...

Queen: itu laa pasal .. adeh poning pale ..!!

- zuriey - said...

memang mamai betul..sampai kain lupa pakai..ada org perasan tak..

mahira oya said...

hahaha..ape lah die nih..
rase sabun ah gitu..

Lovely Bella said...

zuriey: hehehe mase tuh kat umah lagi.. jadi bella jerk yg perasan kui kui..

mahira oya: haa.. tau x per..!! hehehehhe yakk!!

rossysweety said...

hahahha...nasib baik nak berus gigi aje..kot la cuci muka ngan colgate????apa kes...pijo muka???...lawak tul...

Lovely Bella said...

rossysweety:akak kalo buh colgate kat muke.. mesti berangin jerk muke bella.. hohohoho

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku pon mamai membaca entri ko...
;)