Blogger Tegar

07 July, 2010

Kenape berubah...

Tarik.. napas... pastuh embus.. pelan².. tarik lagi.. pastuh embus.. hehhe.. bagus.. saje nak bg fresh skit.. aku tau korang pun ngantuk cam aku kan..

Ari nih mood aku nak bercerite.. hope korang sudi laa membace yerk... Semalam sewaktu aku jenjalan.. di pasar malam kan.. aku nampak laa ade pasangan nih... isteri die tgh sarat mengandung... and gi psr mlm ngan laki die.. and ade anak sorang usia dlm lingkungan 3 thn camtuh... nampak bini die duk laa pegang anak die.. and ade brg2 len yg die pegang... tp laki die duk jalan berlenggang kangkung.. aih... bile si isteri tnyer.. "bang nak air x? "... laki nyer pun jawab " beli je lahh.. kalo nak beli" ( ngan nada yang agak keras)...

Dlm hati aku kate " teruk nye... bini ko tnye ko x leh jawab leklok ke?" tuh dlm hati je laa aku kate.. kat mulut x kate pape² pun..

Tetibe aku teringat kat sorang sahabat lame waktu aku blajar dulu.. mmg waktu blajar dulu.. die bercinte mmg tahap sakan laa... mmg romantik nyer usah kate.. panggel pun.. jap papa mama laa.. ayang laa.. ucuk laa.. mcm²... Pas je abes blaja.. deme terus kawen..

Pas 3 tahun aku jumpe balik ngan kawan aku nih.. agak mengejutkan laa... bile aku jumpe.. panggelan dorang bertukar jadi "aku kau" mmg nampak kasar sgt.. and si laki pun x de laa romantik.. n care mcm dulu... bile aku tnye.. dorang kate.. lebih mesra mcm nih... x nak tayang² kat org... siap kalo jalan x mo laa nk pegang² tgn ke ape.. katenyer rimass!!

Eh?? boleh eh camtu?? ape pasal time dah kawen x mo tayang² plak.. time bercinte leh plak??


Adehh.. sakit otak aku jap...



Bukan bile kite dah kawen... kemesraan tuh lebeh... chewaahh.. cam aku nengok kekadang.. omputih atau bangse len.. dah tua² kerepot pun jalan.. masih lagi berpimpin tgn.. masih lagi leh bergurau senda..



Even if the passing of time makes us age.. one thing for sure my luv for u will never change..


20 Org suka Komen..:

EnO said...

biaserr rrr bella... dh kawen mmg cm tuee.. mintak2 aku x la cm tueee... hhehehe

Lovely Bella said...

EnO: haa... ade pun ko.. hehehe tau xper.. aku pun x mo cmtu .. huhuhh sedey...

Queen said...

me?..masa bercinta mesra...dah kawen..macam kembar siam..ngee...meleser je..ngeeee

Queen said...

lagi2..nak tambah..dulu time couple..takde de yabang tu nak bukakan pintu ke..bawakan handbag ke..bawakkan helmet ke,...

dah kawen baru terasa perubahannya...lebih caring..i loike....ngeeee

- zuriey - said...

yela time becinta lum dapat lagi..ayat mestilah manis..dah dapat camtu la jadinya..org melayu biasalah kebanyakkan dia camtu

Lovely Bella said...

Queen:waaa.. seronot laa kalo cmtuh.. yg penting pas kawen tuh lebih mesra.. baru la bahagia kan...

zuriey:herm tuh laa.. bak kate pepatah " habes madu sepah di buang"

Lovely Bella said...

genny da bomb:kalo camtu x leh nak sakan sgt laa waktu bercinta btui x?

¶A.K.I¶ said...

halaaa!
nak like!!
knp xde butang like...
huhuhuh....

Lovely Bella said...

aki: alamak.. x buh la butang like tuh aki.. sbb sbelum nih x de sape pun nak like.. hehehe :)

Zura said...

erm...adatlah cm tue..bile suke sume wangi..tp susah nk jumpe yg betul2 romantik smpai tua kan...

Lovely Bella said...

zura: btul² stuju banget!!.. ayah pun bile dh tua x romantik.. tp die kelakar.. kire oke laa.. :)

ct fad said...

bese ler..kengkadang yg kasar tu yg buat sayang sangat2 ...sajer nk bergurau ler tu..upsss...

Lovely Bella said...

ct fad: erk.. mcm cite benci bilang cinta eh.. gaduh2 jadi lagi rindu... ehheheh

rossysweety said...

biasa tu bella...kadang2 tak paham ngan lelaki ni....hish!!!

LIP (^_^) said...

ish..entahla bella..kita doakan je la sahabat2 kita ok je pas kawin..i bercinta pas dah akad nikah..hihi.before kawin tak berapa nak kenal sesgt

Nurul a.k.a Riko said...

siyan kat wife tu yer! dah lah preggie...siap pegang barang lagik...hubby pulak jalan kat belakang..hemmmmmm...mmg x patut kan!

PrincessKawaii said...

biasala diawal2 perkenalan, percintaan mmg cam tu.
tp bila dah lama2,dah kawin, dah beranak pinak, takde maknanye nak mesra2 cam awal2..
pelik tul..
hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kite sendiri buat sama ade kite nak mcm tue atau tak...
;)

Lovely Bella said...

rossysweety: heheh bella pun x ckup memahami laki..

LIP: waaa.. mesti lebih bahgia kan.. bercinte pas akad nikah.. jarang dh camtu...

Lovely Bella said...

Nurul aka Riko:tuh laa.. agaknyer mmg si laki x de mood kot time tuh heheh

PrincessKawaii: huhu sebab pas beranak pinak pmpuan dh x seperti dulu kot..

men!t! senja: haa... tuh aku stuju.. kite yang tentukan sume tuh... :)