Blogger Tegar

22 July, 2010

Dikala Waktu Menempuh Jemm..

Salam Pagi yang Indah & Ceria,

Hope korang sume hepi² selalu..kalo x hepi.. hepi² kan jugak diri itu k.. kerane diri mu lebih berharge... (ape aku merepek di pagi hari nih) mesti korang kate aku x de keje kan.. pagi² lagi dh publish.. hahhhaha .. aku ade keje.. sat gi aku buat laa... simpan keje utk petang² skit.. kang petang x de keje ngantok plak...

ehsan dari pacik google

Ok ckup... berbalik pade topik kite pagi ni... untuk pengetahuan korang... setiap hari.. pegi n balik keje aku mmg kene ngadap jemm.. kalo dalam bahase melayu yang betul kesesakan lalu lintas yek kengkawan... Aku percaye korang pun same... hohoho..

Aku duk kat area pj.. so mmg pagi nak gi keje jem.. balik pun jem... tp nasib baik x teruk sgt.. mcm waktu aku duk kat kerinchi dulu... huhuhu jem tak hingat kt federal highway tuh!! mmg balik umah mmg terusssss landing laaa... Tapi dalam bertahun² menempuh jem tuh.. lame² aku x lagi tensen.. n maki hamun dalam kete, or muke kerut² ... aku rase kurang skit rase stress kat hati.. erk yek ke stress rase kt hati.. ke kat otak...

Waktu jemm laa kt leh tengok pelbagai ragam manusia.. hahah btul x?? Mmg ade kadang² tuh leh buat aku gelak sorang² dlm kete.. Ade yg korek idung laaa.... time ni laa korang nak cuci ape² yg dah lame x cuci.. sume lobang nak dikoreknyer... ( lobang tlinge oke)..

Ade yang melalak dlm kete penuh perasaan... and kalo x silap aku mengikut gerak bibir beliau tuh.. mcm lagu agnes monica yg tajuknyer Teruskanla... (btul ke tajuknye tuh) mmg ngan tangan² skali naik... menampakkan ketinggian sore beliau tuh... fuh...

Time jemm nih jugak laa, korang leh nampak.. suami isteri, or couple yang bermasam muke.. bergaduh dlm kete.. penah x korang nampak?? mmg bile tgk slalunyer pmpuan jerk laaa yg bising.. laki kat sebelah tgh drive muke dah toyeee jerk.. aku dpt rase kan dlm hati jerk dorang menyumpah²..

Ha.. bagi aweks² yg nak pi dating tuh.. waktu jem nih laa nak tgk cermin.. nak touch-up skit² tambah mane yg x ckup.. hohohoh... aku rs cam susah jerk nak touch-up dlm kete nanti.. lipstik lari bukan kene kat bibir.., tp kt pipi plak ..( ha.. anggap sajo kejadian tuh penah aku alami)..

Ade jugak.. jadikan jem.. sebagai tempat untuk berkenalan.. bak kate kawan aku dulu waktu blajar " aku suke jemm. .. sebab dpt ngorat " erk... pnah x korang mengorat or di ngorat..(gile old skool kan ayat aku.. x tau ayat selain dr mengorat) hahah..




But for me.. jemm.. mmg menensenkan tapi.. selain dr korang dengar radio utk menghiburkan hati .. ape kate.. tgk kat sekeliling mane la tau.. ade yang leh menggembirekan hari korang... hehehe... so x de laa mengalami tekanan.. org kate.. duk kat bandar terutamenye.. rmai yg jadi gilee di sebabkan jemm.. btul ke??

Sekian saje.. bebelan ku di waktu pagi ini... ku akhiri ngan wasallam...


20 Org suka Komen..:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kadang2 aku pon xleh tahan ngan tekanan ini...
hahaha..
;)

genny da bomb said...

ape kes tgk org korek idong dalam jem??ada tak nmpk cam org gile gelak sorang2 dalam keta??kalo melalak2 dlm keta tu konon2 cam nyanyi kat pentas tu akak la..hahahahha

nasib baik ada radio dlm keta..bayangkan kalo takde..mau akak join korek idung hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

la nie dah xyah nak tempuh jammed dah..sebab seawal kul 6.45 akak dah kuar umah...jalan smooth gila...

Lovely Bella said...

men!t! senja: uik cepat nyer ko komen.. sah ko x bace entry aku kan.. smpai ati ko!! waaa

genny da bomb: siyes laa. mmg ade org korek ngan syokk nyer dlm kete.. nak hilang kebosanan laa tuh.. hahha belum pnah lagi nengok akak melalak2 dlm kete..

Lovely Bella said...

Purplelicious Love: huhuh awal nye akak... besh.. akak x kan mengalami tekanan jiwe..

Queen said...

banyak berangan dan melalak..biar la org nak kata saya gila ke hape..tapi yang peting saya tak betul2 gila...agagaga

Lovely Bella said...

Queen: hehhhee.. bella pnah berangan dlm kete.. tp hampir² terlanggar bontot kete org.. sangat tidak bagus.. ehhe

¶A.K.I¶ said...

buat mse ni sis... aki tempoh jem.. melalak je la dlm kete dgr radio... sambil akal dan hati, mau cocok kereta kereta di depan agar org laen x ley nak pancung sesuka hati~ hehehe

Lovely Bella said...

aki: huhhuh dah ade ciri² pembuli jalan raye nih... aih. heheh

LIP (^_^) said...

owh jem melenguhkan kaki sebab drive manual car..hihi

- zuriey - said...

bukan kl la namanya kalau tak jem..sabau jela

Encik Tikus said...

ada ke orang korek idung ? gila la -.-

HEROICzero said...

haisshh federal. memang x abes2 jem nye.. nasib baik rutin hidup aku memang menentang arus. dok belah kiri, belah kanan yg jem. dok belah kanan, belah kiri yg jem.. gagaga~

phewww~

Lovely Bella said...

LIP(^_^): huhuhu.. bella auto.. nasib baik.. heheh

zuriey: huhhuh dh semakin sabar dah nih..

Lovely Bella said...

Encik Tikus: mesti laa ade..

HEROICzero:hidup menentang arus? huhu cm pelik jerk bunyinyer.. hehehe

mahira oya said...

sgt tension bile jem..
if nk bg ok sikit..nyanyi jer dlm kete..
if org tgk..selambe je la..

~kuyam~ said...

kuyam kalau jem make sure on the right radio channel,psg kuat2 bg lupa yg duk sbuk2 kt luar tu.hehe :p

De'din said...

wohooo..
moto kan senang..
selit menyelit..

fndrocka said...

orng tengah sakit pale melayan jem..lagi mau ngorat ka..silap ngorat kena baling kasut

Aujinz said...

aku sangat benci ngan Jemmmm..

..boleh sawan seminggu kalau kene jem..
nasib baik gie keje aku tak yah tempuh jerm.. :D