Blogger Tegar

26 May, 2010

Coklat.. lat.. lat.. lat..

Title ntah pape ntah... aku pun x tau nak buh title ape yg menarik.. korang ade cadangan x?? kalo korang bg cadangan title yg menarikk aku bagi satu cokelat choki.. mau?? cedapp weyh... buh kt roti.. pastu gulung...ke korang x kenal choki??

kt bawah nih ade gmbo beliau..
Mr.Choki ...

murah jer hege beliau nih.. boleh di dapati di mane2 kedai berhampiran.. heheh

Stop!! nih ape kes cite choki nih.. aku mau cite bende len nih.. tp adek badik gaks laa.. buat pengetahuan korang.. kalo korang mau tau laa.. x mo tau sudah!!! emo plak ko nih... heheh aku sukeee mkn coklatt!!!! suke banget!!! Ari nih aku dpt cokelat yg aku suh member aku blikan dr langkawi.. jadi keje aku dr pagi.. asik mkn coklat jer laaa.. mau skit??? x leh.. bli sndiri.. nih coklat AKU YANG PUNYAA!!!hohohoho...aku x bape oke ari nih.. harap maklum yerk...

So tgh syok² aku mencekik coklat nih... Tetibe...aku terpikir... and tersedar...

Aku kan mauu diettt... nape aku asik mkn bende² yang leh menggemukkan nih!!! aaaaaa.... jadi sebab kan aku x dpt nak trime hakikat yg aku x leh nak mkn coklat nih. so aku pun gi jumpe
Mr Google.. utk cr ape khasiat coklat nih....

Setelah pertemuan aku ngan Mr. Google.. aku rase legaaa.. Aku x perlu risau lagiiiii... aku leh mkn coklattt.. bile2 jerk yg aku mauuuu.... terlaluuuu byk khasiat yg selame 25 tahun aku idup kt muke bumi nih.. aku x pnah tau pun.. yg aku tau
makan.. makan.. makan..!!

Sebabkan terlalu byk khasiat nyer jadi aku amik skit jer laa nak share ngan korang sumeee.. salah satu nyer kan...


Coklat mencegah dari kite.. sakit jantung & kanser...

huh.. mcm kejam sgt je gambo di atas kan...

Leh menjadikan sebagai penenang di kala waktu x tenang dan meningkat tahap rase sihat sebab kite akan rase
GEMBIRE!!!

Coklat jugakk menguatkan sistem pertahanan badan kite.. mengelakkan kite dari kene selsema.. .. Achummm!!


And khasss buat pmpuan.. coklat leh mengurang rase kesakitan bile kite datang bulan... jeng jeng...


Jadi moh ler kite makan coklatt!!!! Hoye!!!


17 Org suka Komen..:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

coklat memang terbaek...
aku pon on diet...
kene tahan nieh...

Lovely Bella said...

erk... cepat je kan ko komen kat sini.. aku rase mcm baru je singgah kt blog ko nih.. hehehe

Encik Tikus said...

part last tuh suka,miahaha :)

Alynn Notnot said...

yeayy lps ni nk taram coklat selori. :DD

.............................................. said...

tapi kena tgk jugak jenis coklat tue...adas etengah coklat tak berkhasiat pown...hati2 tau heheh by the way dh follow awak....follow me ok

- zuriey - said...

lamanya tak makan coklat..

Zura said...

sedap tue choki choki...

~kuyam~ said...

I eat choc bar almost every day,tp xla mkn 1 bar trus..mkn sparuh2...n still ok je.xde nak gemuknye.lg hepy n mmg btl choc byk khasiat.so bella,jom kita ngap choc byk2!hehe :D

ct fad said...

suke mkn coki2 time sek dulu..picit2 ats tangan n makan.hehehe,kalau takat coki2 x gemuk kot..

xi da ya said...

legaa bile dgr bnyk khasiat..hehe..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pas nie aku komen lambat sket la...
=)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya coklat....semenjak preggy nie sangat suka coklat...

Lovely Bella said...

Encik tikus: erk.. nape part last yg ko suke??

Alynn Notnot: hahahaah ade duit ke nak beli selori... bella mampu beli sebakul je kot..hheheh

............: ok thanks follow me.. i'll follow u... heheh

zuriey: nape dah lame x mkn coklat?? x suke yerk

Lovely Bella said...

Zura: btul2... sgt sedap... sepaket pun x ckup

kuyam: yerp!!Jom.. hohohoohohoh...

ct fad: hhehehe dulu mase skolah mkn coklat yg bentuk duit tuh.. tau x?

xi da ya: Fuh lega bangeett!!

men!t! senja: huermm.. lmbat skittt jerk k.. jgn lmbt banyak..

purplelicious: heheh bagus2.!! mesti hati sll gumbiraa jerk nih

Queen said...

suka makan daim..itu boleh habis sekali hadap

ElyaElmo said...

bella..........teringin nak makan coki2.....thanks for reminding meeeeeeee :D

rossysweety said...

paling feveret coklat daim...sapa nak pi langkawi???